Ні пройти, ні проїхати. Принаймні без великих зусиль. На Рівненщині жителі села Михалин нарікають на відрізок дороги від Березного до свого села. Майже три кілометри дорожнього покриття в аварійному стані. До селища не може навіть заїхати карета медичної допомоги та відмовляються їздити рейсові маршрутки. Люди не можуть вирішити проблему вже декілька десятків років. Тож ризикнули висунути владі ультиматум. Який розповість наш Наш Павло Невесенко.

Житель Михалина Михайло щодня долає цей відрізок дороги автівкою. Розповідає через аварійний стан покриття вимушений чи не щотижня ремонтувати своє авто. Додає, якби на цих майже трьох кілометрах поклали асфальт, він був би навіть готовий сплачувати податок за дорогу.

А в Михалині у центрі села збираються обурені місцеві. Через аварійну дорогу страждають всі. Навіть карети швидкої допомоги не приїздять. Грузнуть в ямах. Відтак місцеві вимушені добиратися до медиків самотужки.

Не їздять в Михалин і маршрутки. Відтак, аби дістатися, до прикладу, у Березне місцеві вимушені долати майже три кілометри пішки, щоб дістатися до місця, де можна зловити автобус. А серед жителів села - чимало студентів та людей, які працюють у інших населених пунктах. Не виключення і вчителі місцевої школи.

З аварійною дорогою мешканці Михалина живуть вже декілька десятків років. Нарікають про їхню проблему просто не хочуть чути. Куди тільки не звертались, від місцевої влади і до самого президента України. Додають не один рік їх годують обіцянками.

Селище Михалин з населенням більше тисячі людей входить до складу Березнівської територіальної громади. Староста села Балашівка, якому підпорядковується Михалин розповідає, про проблему теж знає. Однак нічого зробити не може. Оскілька ця дорога має статус державної, а обслуговує її фірма Спецкомплектпостач. Відтак, саме вони мають ремонтувати проблемний відрізок дороги.

З відкритих джерел стало відомо, що фірма Спецкомплектпостач зареєстрована у Києві і дійсно займається будівництвом доріг і автострад. Ми зателефонували на підприємство і запитали чи дійсно там обслуговують дорогу Клесів-Михалин-Березне і чи планують ремонтувати аварійний відрізок до Михалина. У відповідь ми почули наступне.

У Службі автомобільних доріг повідомили, що автошлях знаходиться у них на балансі. Речник відомства розповідає, можливо аварійний відрізок дороги відремонтують у наступному році. Втім, остаточне рішення за урядом України.

Обуренню мешканців Михалина немає меж. Бо у осінньо-зимовий період дорога стає ще гіршою. А спроби ремонтувати аварійну ділянку самотужки не призводять до покращення ситуації. Тож у місцевих увіривається терпець. Вони поставили ультиматум владі, якщо через тиждень їхню дорогу не почнуть ремонтувати, то вдаватимуться до радикальних дій.

Читайте також: "Ви виграли мільйон!": чи є поштові лохотрони шахрайством? (ВІДЕО)