Цього місяця в платіжках за тепло рівняни побачили дві нові графи. Оплата за опалення місць загального користування та абонентська плата. Запрацювало таке нововведення з 1 листопада. І деякі рівняни не розуміють, чому повинні платити і за це. Ще більш незадоволені власники осель, які встановили автономне опалення. Адже жодних договорів з Рівнетеплоенерго вони не заключали. Більше розповість Ольга Данілюк.

Жінці невтямки звідки у звичній квитанції за тепло з`явилися ще дві нові графи. А саме опалення місць загального користування та абонентська плата.

Додає, підїзд у них неопалюється уже близько 20 років.

І ті мешканці будинку, які встановили автономне опалення, не розуміють, чому теплоенерго присилає їм платіжки.

Але розрахунок за абонплату та опалення місць загального користування прийшов.

В Рівнетеплоенерго пояснюють, з 1 листопада і справді в платіжках за тепло зявилися деякі зміни. Але, додають, суму, яка винесена в окремі графи, мешканці будинків сплачували і раніше.

Додає, абонплата включає в себе роботу людей, які обслуговують теплові лічильники, роблять розрахунки і надсилають квитанції. В цю суму входить і повірка побудинкових приладів обліку. Після нововведення сума абонплати стала справедливою.

За опалення місць загального користування змушені платити і ті мешканці будинку, в яких встановлене автономне опалення. Інша ситуація була б, якби автономку мали всі без виключення мешканці будинку.

В Рівнетеплоенерго зазначають, абонентьську плату рівняни сплачуватимуть впродовж усього року. За обігрів місць загального користування - лише під час опалювального періоду. 

Читайте також: Е-журнали, надбавки успішним педагогам та нові предмети: як реформуватимуть освітню сферу Рівного? (ВІДЕО)