Забути щоденник вдома більше не вийде. Усі рівненські школи за рік планують перевести на електронні журнали та учнівські щоденники. А також запровадити вищі надбавки, тим вчителям, які демонструють успіхи в освітньому процесі. Сферу освіти у Рівному планують реформувати, а ще запровадити нові обов'язкові дисципліни. Які - розкаже Дмитро Тригубець.

Загальноосвітня школа номер 13. Друга за кількістю учнів у Рівному. Вже наступного року тут почнуть користуватись електронними журналами та щоденниками. У Ірини Рослякової тут навчається син, 8-ми класник Богдан. Каже тепер у її дитини стане одним секретом менше. Тож таким нововведенням тільки радіє.

Процес розпочнуть ще цьогоріч, наприкінці грудня. Спочатку з відповідним програмним забезпеченням ознайомлять вчителів інформатики, фізики та інших точних наук. Ті, в свою чергу вже потім поділяться знанням з колегами. У школі кажуть, до такого готувались вже давно, адже потрібно йти у ногу із часом.

А це урок географії у 7 класі. У вчителя журнал, в учнів на столах щоденники. Класний керівник каже - наступного року ці , ще звичні для багатьох шкільні атрибути, не зникнуть - спершу електронний формат, ще буде дублюватись з паперовим, аби уникнути помилок під час адаптації.

В рамках реформування освіти у школах Рівного планують запровадити і нові - обов'язкові предмети.

Серед нагальних питань у реформуванні освітнього простору Рівного - пошук нових кадрів та фінансова мотивація для педагогів. В профільному управлінні кажуть, - скоро навчальні заклади стануть більш самостійними. А нині вчителі отримують надбавку до заробітньої плати "за престижність" у однаковому розмірі. Незабаром адміністрації шкіл зможуть на власний розсуд стимулювати фінансово тих педагогів, учні яких демонструватимуть успіхи у навчанні.

Директори таку інціативу підтримують. Кажуть - з'явиться конкуренція, мотивація для праці - а в перспективі буде і покращення освітнього процесу.

Озвучені цілі амбітні - проте чи вийде їх повноцінно втілити у життя, освітяни планують відзвітувати уже через рік.

Читайте також: Педагогам Рівненщини додатково закупили ноутбуки