Фото ілюстративне
У зв'язку з виявленням випадку сказу на Дубенщині сьогодні, 14 грудня, оперативно провели засідання районної Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії.

На засіданні заслухано інформацію начальника Дубенського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби Івана Лопуги про підтвердження випадку сказу в козла в селі Залужжя, Семидубської сільської ради. Рішенням комісії від 14 грудня в селі Залужжя введено карантин на 60 днів.

Про це інформує Дубенська районна державна адміністрація.

До загрозливої зони також потрапляють села в радіусі 10 км.: с. Залужжя, с. Грядки, с. Семидуби, с. Довге Поле, с. Соснівка, с. Нагоряни, с. Іваниничі, с. Бондарі –Семидубської сільської ради; с. Плоска Тараканівської сільської ради.

Рішенням комісії введено заборону на відловлювання й вивезення диких тварин на території мисливських угідь, які входять в загрозливу зону вогнища сказу. Керівникам мисливських угідь організувати та провести діагностичний відстріл 5-10 диких м’ясоїдних на неблагополучній території для лабораторного дослідження на сказ.

Провести депопуляцію червоної лисиці до кількості 0,5-1 голова на 1000 га.

Читайте також: На Рівненщині планують створити три пралісові пам’ятки природи