Дванадцять років позбавлення волі. У Рівненському міському суді розглядали справу щодо забудовника "Рівненської брами". Будівництво комплексу на вулиці Костромській розпочалося ще 6 років тому. Близько трьох сотень людей вклали туди свої кошти. Але ні квартир, ні своїх грошей досі не побачили. Що відповідає сам екс-забудовник, дивіться у сюжеті Ольги Данілюк.

Це житловий комплекс "Рівненська брама". Зводити його розпочали ще у 2015 році. Однак, згодом будівництво припинилося. Відновлювати його взялася уже інша фірма. І тепер в суді по цьому житловому комплексу відкрили кілька кримінальних проваджень.

Чоловік мав отримати квартиру в 9 секції. Але станом на сьогодні її досі ще не збудували.

Тридцять п'ять вкладників звинувачують у цьому першого забудовника цього об`єкту. Який, за їх словами, зібрав з людей кошти, але витратив їх не на будівництво комплексу.

Це підтверджує і представниця фірми "Буд Кепітал Менеджмент", яка зайшла туди після першого забудовника.

Сам Андрій Савчук всі звинувачення відкидає. Наголошуючи, що всі кошти він вклав у будівництво. Ба більше, звинувачує у тому, що люди неотримали свої квартири фірму, яка прийшла після нього.

До слова, постраждалих пайовиків у цій ситуації виявилося близько трьох сотень. Частина з них позивається до суду проти фірми "Буд Кепітал Менеджмент". Але й сама представниця цієї фірми, говорить, постраждала через першого забудовника.

І на основі її звернення та звернень інших потерпілих прокурор в ході досудового розслідування встановив вину забудовника "Рівненської брами".

Однак суд крапку в цій справі досі не поставив. Засідання на якому суддя має прийняти рішення перенсли на 13 грудня. І якщо вину екс-забудовника доведуть загрожуватиме йому до 12 років позбавлення волі.

Читайте також: Тротуар у полі: чи потрібна бруківка по обидва боки відремонтованої дороги на Рівненщині? (ВІДЕО)