Ще 12 мільйонів гривень просять з міського бюджету на на будівництво кільця на перехресті вулиць Дубенської-Макарова. Нагадаємо, вартість усіх робіт спочатку складала 28 мільйонів гривень. А зараз потрібно ще половину цієї суми. Для чого, розповість Павло Невесенко.

10 листопада. У Рівному урочисто та помпезно відкривають кільце на перехресті вулиць Дубенської-Макарова. Хоча й Олександр Третяк тоді заявляв, що все проходить без урочистостей та перерізання червоної стрічки. І звичайно кому ж, як не йому першому проїхатись на автівці. Для цього місцем за кермом йому поступився водій міського голови.

Отак, з Богом і поїхали в дорогу. Їхали майже місяць і тут виявилося, що на будівництво кільця потрібно ще 12 мільйонів гривень. Як повідомляють в управління капітального будівництва, збільшення бюджету спричинено заміною мереж, зокрема водопостачання. Член бюджетної комісії Микола Бляшин звернув увагу, що мережі знаходяться на балансі Рівнеоблводоканалу, тому логічно було б, аби область компенсувала до міського бюджету ці кошти.

Голова Бюджетної комісії Павло Алексжвич в свою чергу наголошує, що чекати компенсацію з області не варто, адже невідомо скільки на це піде часу. Кільце потрібно тут і вже.

В управлінні капітального будівництва розповідають сума у 12 мільйонів виправдана. Начальник структури Володимир Ляшук розповідає, що уже під час самих ремонтних робіт коригувався проект будівництва, та кошторис, адже виконавці робіт не знали, що у тому місці знаходяться старі мережі водопостачання. Додає, особливої вини когось у цьому назвати важко.

Окрім заміни водогонів, зробили нові блрдюри. Також асфальт замінили на Феми. Змінювали і болотну масу та проводили геотекмтиль та ставили георішітку. Володимир Ляшук розповідає, що деякі з запланованих робіт не виконали. Доприкладу початковий проект будівництва передбачав облаштування тимчасової об'їзної дороги місця ремонту. Однак цього зроблено не було. Відтак, вдалося зекономити частину коштів.

Голосувати за виділення 12 мільйонів гривень на будівництво кільця мають депутати на найближчому засіданні міської ради.

Згідно із договором роботи мали б бути завершені до 30 листопада. Втім в управлінні капітального будівництва розповідають що строк виконання робіт продовжили ще на кілька тижнів.

Читайте також: Урочистості у "червоній" зоні: у Рівному відкрили рух перехрестям Дубенська-Макарова