Шість співробітників, а на роботі лише один. Мова йде про Департамент муніципальної варти у Рівному. Щоправда уся установа це поки лише один кабінет. Приміщення, яке надала департаменту міська рада, потребує ремонту. Нагадаємо, ще у червні призначили директора та виділили близько 15-ти мільйонів гривень. Нині проводять і тендери на закупівлю форми та необхідного екіпірування. Коли ж з'являться на вулицях міста охоронці правопорядку - дивіться далі у сюжеті.

Бережіться порушники - муніципальній варті у Рівному бути. Проте коли, досі невідомо. Департамент, на створення якого ще раніше виділили 15 мільйонів гривень, базуватиметься у багатоповерхівці на вулиці Степана Бандери. Приміщення на цокольному поверсі потребує ремонту. Саме через це наразі департамент працює на вулиці Поштовій, 2. В одному кабінеті знаходяться три робочих місця. Ймовірно, для директора, юриста та бухгалтера. На годиннику 11 ранку - на роботі ми застали лише старшого інспектора.

Як повідомив нам голова бюджетної комісії, нині департамент створений. Проєктно-кошторисну документацію на капітальний ремонт приміщення тільки-но розробили. Далі - очікують усе необхідне екіпірування та проведуть черговий відбір.

От тільки з відбором є проблеми. Як виявилось, на заробітню плату у розмірі 12 тисяч гривень охочих небагато. Окрім старшого інспектора - взяли і ще двох із 20-ти необхідних. До редакції телеканалу "Рівне 1" звернулась юристка Юлія Сульза. За її словами, готова працювати рядовим інспектором. Каже, за усіма критеріями відбору - підходить. Чому їй відмовили у посаді, для жінка загадка.

Жінка скаржиться на роботу комісії з відбору. До її складу входить директор та юрист департаменту, кадровик міськради та по одному представнику з управління поліції, патрульної та ДСНС області.

Директор новоствореного департаменту Андрій Пасічник. Його призначили ще 10 червня. У коментарі нашому телеканалу зазначив: перший відбір проходив від початку жовтня до 3-го листопада. Тоді з 8-ми кандидатів відібрали двох, які будуть працювати інспекторами з паркування.

Як повідомив нам директор, усі ті співробітники, які уже входять до штату департаменту - працюють та отримують заробітню плату. А це 6 осіб, включно із директором. Вже невдовзі розпочнеться черговий конкурсний відбір. Проте коли на вулицях рівного з'являться інспектори з паркування, буде здійснюватись контроль за дотриманням правопорядку та встановлені відекамери - на які, до слова, вже оголошено тендер на суму в 24 мільйони гривень сказати не може навіть його керівництво.

Читайте також: Вибоїни та калюжі: мешканці вулиці Дворецької у Рівному скаржаться на якість ремонту дорожнього полотна (ВІДЕО)