З початку 2021 року в Рівному поліція зафіксувала 270 випадків незаконного виробництва, зберігання та збуту наркотичних речовин. Відтак, додатковим інструментом для боротьби зі збутом наркотичних речовин став чат-бот "Мисливці за наркотиками" у Телеграм. Він працює по всій країні.

Будь-хто може анонімно повідомити правоохоронців про збут наркотичних речовин, розміщення, так званих, закладок та осіб, які можуть бути причетними до цього.

"Якщо ці наркотики виявити, якщо виявити ці місця, і можливо виявити людину, яка робить ці закладки, можна обрубати цей ланцюг, який веде від великого продавця до дрібних, які розносять ці закладки. Тому в цьому чат боті можна визначити місто, де ви знаходитеся, адресу, навіть геолокацію. Можна конкретно вказати деталі. Можна додати фотографію місця або людини, яка потенційно могла залишити цю закладку" - каже заступник начальника УПП на Рівненщині, Андрій Ліснічук.

Перші результати роботи чат-боту вже є. У багатьох містах нашої країни завдяки чат-боту та небайдужості жителів вдалося виявити місцезнаходження  десятків так званих закладок.

Чат - бот, переконані поліцейські, допоможе очистити наші вулиці від закладників і закладок.

Читайте також: У Рівному шукають способи захистити молодь від наркотиків (ВІДЕО)