25-метрову білу стрічку розгорнули у центрі Рівного. Її у всьому світі вважають символом захисту жінок від домашнього насильства та дискримінації. Так рівняни долучились до старту акції 16 днів проти насильства. Лише за цей рік до поліції вже звернулось понад 5 тисяч жителів області. Втім реальна кількість людей значно більша, кажуть експерти. Куди звертатися людям, що зазнають насильства - далі у сюжеті.

Єднаються проти насилля. У Рівному представники поліції, влади, громадських організацій та профільних департаментів розгорнули 25-ти метрову білу стрічку у центрі міста. ЇЇ у всьому світі вважають символом захисту жінок від домашнього насильства. В такий спосіб хочуть привернути увагу громадськості. Серед учасників і рівнянка Ольга Самкевич. Свого часу, жінка зазнала насильства, їй вистачило хоробрості про це розповісти. Однак, так вчиняє все ж меншість.

Найчастіше жертви зазнають фізичного насильства. Однак існують і інші види. Економічне, сексуальне та психологічне. В останньому випадку людина може до кінця не розуміти, що це не норма.

Вже незабаром у Рівному запрацює відділення консультативної служби для постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Розташується він на вулиці Гагаріна, 29. Між тим телефонна лінія вже працює. Постраждалим від насильства допомагатимуть соц працівники та психологи. 097 885 04 90

Найбільше фактів насильства відбувається у сім'ях. Тож у Рівному цього дня відкрили виставка під назвою "Річ у тому". На світлинах зображені відомі люди, що тримають реальні побутові предмети, які використовувалися як знаряддя насильства. Серед них шпиці, посуд, предмети меблів та навіть музичні інструменти. Це невигадані історії із протоколів поліції.

За останній рік в області зросла кількість людей, які готові розповідати про те, що потерпали від домашнього насильства. А ще цьогоріч Рівненщина отримала понад мільйон гривень на облаштування кризових кімнат. Їх розташують у школах, адмінприміщеннях та державних установах у 5 територіальних громадах.

Вони запрацюють вже з 1 січня. Між тим, усіх, хто потерпає від насильства закликають звертатися до центрів безоплатної правової допомоги, центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, медзакладів та громадських організацій. Або до поліції на номер 102.

Читайте також: У Рівному презентували виставку, приурочену акції проти насильства