Щороку у період з 25 листопада по 10 грудня протягом глобальної акції “16 днів проти насильства” суспільство, організації, державні структури та всі охочі активізують свої зусилля у боротьбі із гендерно зумовленим насильством. В рамках цього сьогодні у Рівному в одному з торгових центрів відбулася презентація виставки "Річ у тім".

Назва “Річ у тім” - це гра слів, яка об’єднує концепцію виставки, на якій будуть представлені 16 реальних побутових предметів, які використовувалися як знаряддя насильства, та мовний зворот для пояснення проблематики насильства: “річ у тім, що домашнє насильство ближче, ніж здається”, “річ у тім, що люди, що пережили насильство, бояться про це говорити”, “річ у тім, що насильники не вважають себе насильниками” тощо.

Усі предмети взяті з реальних справ і кримінальних зведень Міністерства внутрішніх справ Украіїни.
У 2021 році за ініціативи МВС, під патронатом Офісу Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, за участі Першої Леді України Олени Зеленської та за підтримки міжнародних партнерів кампанія отримала своє продовження.

«Річ у тім 2.0» — цьогоріч сюжети створено за участю відомих особистостей: акторів/-ок, ведучих, музикантів, вчених та спортсменів.

Авторкою сценаріїв та режисеркою проєкту цього року виступить Ірина Цілик.

У кампанії взяли участь Дмитро Шуров, Злата Огнєвіч, Тоня Матвієнко, Сергій Кривцов, Сергій Дмитрієв, Ірма Вітовська, Ахтем Сеітаблаєв, Софія Андрухович й інші.

Під час презентації у Рівному виступили представники влади, правоохоронних органів та організатори виставки. 

Діятиме виставка у ТЦ "Злата Плаза" на першому поверсі.

Детальніше про це дивіться у Новинах Рівного о 16:00, 18:45 та 21:30.

Читайте також: У Рівному продовжує роботу пункт Команди підтримки Дії