Одні бояться, інші чекають допомоги. У селі неподалік Рівного пенсіонерка проживає фактично на вулиці. Від будинку лишився лише дах і діряві стіни. Спить жінка майже на підлозі. Сусіди бабцю бояться. Кажуть, має психічні розлади, а родичі за нею майже не доглядають. Селяни хочуть, аби пенсіонерку помістили у лікувальний заклад. Яна Євтушок продовжить.

Без газу, води, більше того, часто без їжі доживає віку 77-річна бабуся у Білій Криниці, що поблизу Рівного. Будинок пані Марії нині без вікон та з дірявими стінами. У хаті холодніше, аніж на дворі. Найбільше вражають гори брудного одягу та антисанітарія. Щоправда, саму пенсіонерку усе влаштовує.

Пенсію жінка отримує. Гроші витрачає на їжу. Готує на печі, яку сама щоранку розпалює. Іноді продукти бабці приносять родичі. Але до себе літню жінку забирати не хочуть. Нарікають на її неадекватну та подекуди агресивну поведінку. Кажуть, вікна та двері в хаті Марія Митчук вибила власноруч.

Сусіди кажуть, бабця має психічні розлади. Стверджує, що має 17 дітей, а нині вагітна 18-им. Втім, насправді бабця усе життя прожила лише з матір'ю. Родини не мала.

Два роки тому була спроба збоку відділу соцзахисту поселити пенсіонерку у будинок пристарілих. Потім у лікарню, де вона пробула два місяці і звідти поїхала. Крім того, з боку тергромади була виділена матеріальна допомога у розмірі 4000 гривень.

Родичі поки не поспішають допомагати бабці, або ж вона сама цього не хоче. Щоправда, страждають від горе-сусідки інші жителі села. До того ж на порозі зима, а старенька живе практично на вулиці. Селяни сподіваються, що хтось зверне увагу на бабусю і допоможе потрапити їй у спеціальний лікувальний заклад. 

Читайте також: Безлад, сморід та сміття: у Здолбунові жителі однієї вулиці втомилися від сусідства з ромами (ВІДЕО)