Нестерпне сусідство. У Здолбунові роми винаймають приватний будинок. Люди, які живуть поруч, кажуть, квартиранти ведуть аморальний спосіб життя, виливають нечистоти на вулицю, а в туалет ходять під паркан сусідів. Тому люди постійно викликають поліцію і скаржаться у міську раду. Втім, останні вплинути не можуть. Бо власниця будинку, де проживають роми, не проти таких квартирантів. Чому, знає Юрій Чорнобривець

Так емоційно пані Марія розповідає про наболіле. А саме про ромів, які майже 20 років винаймають житло у сусідки Віри, що у Здолбунові, і не дають нормального життя людям, які мешкають поруч. Каже, минулої зими один з ромів розбив їй вікно, після чого пенсіонерка неодноразово ходила до поліції та зверталася до міської влади, але "віз і нині там".

Про те, що від громадян ромської національності вже давно немає спокою підтверджують й інші сусіди.

Господарка будинку, каже що роми живуть у будинку проти її волі. Роми кажуть, що платять за житло, а сама Віра Степанівна стверджує протилежне.

Сусіди викликали на місце поліцію, щоб розбіратися в ситутації. Чи живуть роми і сплачують за житло, чи поселилися самовільно.

Далі, поліцейські зайшли в приміщення, де проживають роми.

Роми не на камеру кажуть, Вірі Степанівній вже за 90 років і вона забуває, у кого взяла кошти, а в кого ні. Поліцейські ж повідомили, що за цією адресою мають постійні виклики.

Тож, якщо власниця будинку не проти таких квартирантів, поліція не може їх примусово виселити. Також правоохоронці додали, що постійно проводять профілактичні бесіди з ромами, які живуть у Віри Степанівни, але вони не допомагають. Знають про цю проблему і у Здолбунівській міській раді. Там розповідають, що не мають законних важелів впливу на таких осіб.

На момент зйомки роми пообіцяли прибрати всю прилеглу територію, а також запевнили, що більше не будуть заважати сусідам своїм способом життя. На це їм дали тиждень. У разі не виконання будуть прийматися інші міри, наголосили поліцейські. Ще один спосіб вирішення цієї проблеми, це колективний позов до суду, який сусіди можуть подати на власницю будинку, за те, що та поселила до себе таких квартирантів.

Читайте також: Як у Рівному відзначали День Гідності та Свободи? (ВІДЕО)