Фото з мережі інтернет
В Україні запобігли замаху на міністра аграрної політики Романа Лещенка. Замах був пов’язаний із діяльністю Лещенка у 2018 році, до того, як він отримав державну посаду.

Очільник МВС Денис Монастирський зазначив, що МВС затримало підозрюваних у підготовці замаху на вбивство міністра аграрної політики Романа Лещенка ввечері, 17 листопада. Про це інформує ТСН.

"Ця справа була пов'язана безпосередньо з його діяльністю у 2018 році, ще до заняття ним будь-якої державної посади. І вчора ввечері відбулася зустріч замовників та кілера, який мав реалізувати злочин, в ресторані...", - розповів Монастирський.

За словами міністра, головний мотив замаху - це гроші.

Замовниками були громадянка України і громадянин США (основний). Замовницю вивели на людину, яка виконувала роль кілера, і всі переговори між нею та "кілером" документувалися. До того ж "замовляли" ще одну жертву - колектора, який мав "вибивати" борги з бізнес-партнера американця. Він узяв за це 150 тис. доларів і не повернув гроші. Українські правоохоронці імітували викрадення і вбивство цієї людини.

"І далі пішло замовлення на нанесення тяжких тілесних ушкоджень громадянину Лещенку. Було сказано, що навіть якщо ці тілесні ушкодження призведуть до загибелі громадянина Лещенка, то хай так і буде. І більший цинізм - громадянин США виїжджав через тиждень-півтора до себе додому на святкування різдвяних свят, і хотів якраз підготувати й закінчити всі справи саме тоді, коли він буде вже в літаку", - продовжив міністр Монастирський.

17 листопада замовники зустрілися із "кілером", обговорили деталі і передали йому завдаток за роботу 20 тисяч доларів. Після цього МВС вирішило затримати замовників, які до того ж пропонували "кілеру" половину майна викраденого в Лещенка.

Тепер зловмисникам загрожує довічне позбавлення волі.

До слова, сам Роман Лещенко дізнався про замах на нього за пів години до брифінгу.

Читайте також: Тисяча від Володимира Зеленського: на що ці гроші хочуть спрямувати люди?