Вчора, 15 листопада президент України Володимир Зеленський заявив, що усі вакциновані громадяни України отримають 1 тисячу гривень. За ці кошти можна буде придбати абонемент у фітнес-клуб чи спортзал, відвідати театр чи кінотеатр, купити квитки на внутрішні авіа- та залізничні перевезення.

Використати ці кошти можна буде через додаток Дія уже з 19 грудня.

Однак, не усі українці виявилися згідні з таким використанням коштів. Уже на ранок, 16 листопада на сайті президента України Володимир Ромашкевич зареєстрував електронну петицію аби ці гроші можна було використати на погашення кредиту або комунальні послуги. Щоб її розглянув президент України підтримати петицію має 25 тисяч громадян за 92 дні. 

Крім цієї електронної петиції на сайті зареєстрували ще одну, з проханням автоматично спрямувати ці кошти на опалення житла. Зареєстрував її Богдан Крошка.

Натомість Павло Павленко в ще одній електронній петиції запропонував перенаправити ці кошти на закупівлю ліків чи обладнання в лікарні.

В соціальній мережі Фейсбук рівняни також почали обурюватися читаючи повідомлення про таке спрямування 1 тисячі гривень. 

  

Читайте також: Школярі Рівненщини навчатимуться очно: на цьому наголосили в міністерстві освіти та науки