У Рівному створять комісію, яка швидко реагуватиме на проблеми об'єднання співвласників багатоквартирних будинків. Йдеться про перебої та пориви у теплових та водо-комунікаціях. У Рівному нині 700 ОСББ. До їх створення жителів стимулювали програми співфінансування. Однак, у будинках і нині залишається чимало комунальних проблем.

Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків. За їх кількістю Рівне у лідерах у країні. Адже за попереднього керівництва їх створення стимулювалось за рахунок міського бюджету та відповідних програм.

Прикладів будинків, які за успішного управління покращили свою енергоефективність, за допомогою міських програм: замінили дах чи ліфти - вистачає. Однак проблеми все ж залишаться. Серед них втрата тепла, пориви комунікацій та проблеми з бюрократією у вирішеннях тих чи інших проблемних питань.

Дане питання викликало чи ненайбільше дискусій. Голів ОСББ цікавило, чому окремі приміщення в будинках, які фактично належать громаді, місто здає в оренду.А ті, хто ними користуються не сплачують за ремонт теплових комунікацій або ж їх заміну.

Тому у Рівному створять комісію, яка змогла б оперативно виїздити на місце виникнення проблем з постачанням тепла та води у оселі рівнян.

До складу комісії увійдуть міські управлінці, окремі голови ОСББ та представники "Рівнетеплоенерго". До того ж, вже наступного року планують провести інвентаризацію комунального майна, яке знаходиться в приміщеннях багатоквартирних будинків. Саме вона має показати, чи раціонально місто його використовує та які кошти з цього отримує.

Читайте також: У Рівному невідомі чоловіки два дні блокували роботу дитсадка