В дошкільний заклад Вишенька 5 разів викликали поліцію. Невідомі намагалися захистити виховательку, яку відсторонили від роботи через відсутність щеплень проти ковіду. Нагадаємо, у період червоної карантинної зони педагоги можуть працювати за наявності хоча б однієї дози вакцини. За словами директорки, сторонні люди були без засобів захисту. Штурм дитсадка на власні очі бачила наша Яна Євтушок.

Зайшли у дитсадок без масок, бахіл та представились лише громадянами України. На цих кадрах видно як троє невідомих чоловіків проникли у дошкільний заклад №17. Один із них зрештою назвався журналістом газети. Непрохані гості намагалися захистити виховательку цього ж закладу, яку відсторонили від роботи через відсутність щеплень.

Чоловіки неодноразово апелювали тим, що мають право знаходитися у закладі. Мовляв, це громадське місце. Директору дитсадка нічого не залишилось, як викликати поліцію. Розмова з правоохоронцями нічого не дала. Усе тривало більше 4 годин.

Зрештою приїхав ще один екіпаж поліції з юристом, яка їх таки переконала залишити дитячий заклад. Втім, наступного дня ситуація повторилася. Вихователька, якій намагались вручити попередження про відсторонення, знову прийшла до садочку. Щоправда, цього разу у неї побільшало захисників.

Обурені присутністю сторонніх на території закладу і батьки дітей. Кажуть, навчальний процес у дитсадку зривається.

Вихователем, якого так захищають виявилась Галина Харечко. Увесь час доки тривали суперечки, жінка мовчки сиділа на лавці. Бажання працювати в цьому дитсадку у неї не зникло. Каже, йтиме до останнього аби залишитись на цій посаді.

Натомість, директорка закладу запевняє, виховательку ніде насильно не утримувала. Лише мала на меті затримати до приїзду поліції.

Минуло близько години, на місце приїхав начальник управління освіти. Переконує, очільниця дитсадка відсторонила вихователя від роботи згідно наказу Міністерства охорони здоров'я. Оскільки, є перелік посад, які станом на зараз підлягають на обов'язкову вакцинацію.

У поліції підтвердили той факт, що невідомі чоловіки, які проникли на територію закладу поводили себе агресивно, на прохання одягнути маски не реагували, як і на зауваження патрульних. На трох чоловіків інспектори склали адмінпротоколи.

Усі матеріали нині передані до міського відділу поліції. В свою чергу, головний освітянин міста закликає директорів навчальних закладів не реагувати на подібні провокації як у випадку з дитсадком №17. У разі проникнення сторонніх осіб в навчальний заклад терміново повідомляти правоохоронців, управління освіти та усе фіксувати на камеру. Аби не наражати на небезпеку педагогів та головне дітей.

Читайте також: Пішли проти системи: у школі на Рівненщині невакциновані вчителі ходять на роботу