Усе через пошкоджену теплову мережу. Дана теплотраса не перебуває ні на чиєму балансі. Тож і відремонтувати її ніхто не може. Люди у розпачі. Бо на порозі зима. Хто винен у проблемі - з'ясовувала Яна Євтушок.

Гріються пляшками з гарячою водою та теплими речами. У Рівному на вулиці Гагаріна 29 мешканці п'ятиповерхівки потерпають від холоду в своїх квартирах. Бо опалення до їхнього будинку не постачається.

Проблема в тому, що після гідравлічних випробувань, була розірвана ділянка теплової мережі. Вона знаходиться на землях міської ради у сусідньому дворі. Тож жителі п'ятиповерхівки відремонтувати мережу у законний спосіб, не можуть. Крім того, комунікації не є на балансі Рівнетеплоенерго. На чиєму балансі тепломережа мешканці будинку не знають. Хто її має ремонтувати - теж. Люди не одноразово зверталися до місцевої влади, втім та ніяк не реагує.

Минулоріч порив теплотраси теж був. Ще тоді тепловики за власний рахунок її відремонтували.

Втім, в свій час попередній голова ОСББ підписав акт розмежування з тепловиками. Тобто, 70 м трубопроводу просто зависли в повітрі. Оскільки, попередній голова взяв їх на баланс ОСББ. І мав би опікуватися ремонтом мереж безпосередньо він.

Нині, в управлінні ЖКГ мешканцям на Гагаріна 29 радять самостійно зібрати кошти на матеріал для ремонту тепломережі. А проведення самих робіт узгодити із Рівнетеплоенерго. Як це було минулоріч. У протилежному випадку людям залишиться і надалі мерзнути в холодних квартирах.

Читайте також: Тепло є, а батареї холодні: багатоповерхівка у Рівному досі без опалення