Для жителів Квасилова сьогодні прийняли новий тариф на тепло. Нагадаємо, торік мешканці селища платили за нього більше ніж рівняни. Яким він буде відтепер, та які важливі питання розглянули сьогодні на засіданні - розповість Дмитро Тригубець.

Чергове засідання міськвиконкому. На порядку денному чимало важливих для міста питань. До президії зайшли його члени, усі в масках. Окрім одного. Проте, певно після розмови з головним патрульним області виправився і секретар Рівнеради. Міський голова розпочав засідання.

Думка присутніх у залі, щодо першочерговості розгляду питань розділилась. Але все ж зійшлись на думці - спочатку залухати доповідачів, щодо епідеміологічної ситуації. Слово взяв головний лікар центральної міської лікарні.

За словами управлінців, виносити тіла людей, які померли внаслідок ковіду - вже доводиться самому головному лікарю. Тож зауважили, необхідно проводити відповідні інформаційні кампанії серед населення.

До того ж, члени міськвиконкому підтримали рішення щодо звернення до голови Рівненської ОДА про виділення півтора мільйона гривень на додаткове обладнання для кисневої станції міської лікарні, яка допомогла б забезпечити і його кількість, і необхідний рівень тиску для пацієнтів.

Далі на порядку - тариф на тепло для квасилівчан. Тема неймовірно болюча, адже останні отримували платіжки більші від рівнян, навіть попри те що знаходяться у одній територіальній громаді. Тому зимою цього року саме це питання змусило їх вийти на численні мітинги, попри сніг та сильний мороз.

Чи буде така ж ситуація цьогоріч - питання на плечах членів виконкому. У залі лунали різні думки: про сумнівність тарифного меморандуму, жертву бюджетом розвитку: зійшлись на думці - тариф повинен бути однаковий для усіх мешканців громади.

За відповідне рішення проголосувало 17 членів виконкому. Двоє було проти. Ігор Кричкевич традиційно утримався від голосування за тарифи. В будь-якому разі - це рішення тягне за собою чималі компенсації для теплового підприємства з міського кошторису, йдеться про суму у близько 20 мільйонів гривень.

Читайте також: Жителі Квасилова за тепло платитимуть цьогоріч менше, ніж минулого року