Халатність лікарів чи машинальна помилка. У Сарнах жінка щепилась першою дозою вакцини від ковіду. Обрала Астрозенеку. Але через кілька днів її чекав неприємний сюрприз. У додатку "Дія" була зазначена інша вакцина, а саме Короновак. Тепер жінка боїться щеплюватись другий раз, адже достеменно не знає, що їй вкололи вперше. Хто допустив помилку, з'ясовувала Катерина Савченко.

Це сарненчанка Наталія Яцкевич. Жінка наприкінці жовтня пішла до районної поліклініки зробити щеплення від коронавірусу. За декілька днів отримала сертифікат у додатку Дія. Побачене шокувало. Бо згоду на щеплення давала на вакцину Астразенека, а у документі вказана Короновак. Чому так сталося, пані Наталя вирішила з'ясувати у медиків.

Зі слів пані Наталії не змогла у той момент пояснити, на якому етапі сталася помилка і головна лікарка медзакладу. Сарненчанка згадує, того дня було чимало бажаючих щепитися. Однак, припускає, що вколоти могли не ту вакцину свідомо.

Головна лікарка Сарненського районного центру ПМСД Ольга Максимук вже нині каже, підрахували усі вакцини та виявили, що помилка сталася на етапі внесення даних.

За словами лікарки перевірка триває. Лише сьогодні пані Наталії медики показали, її згоду на вакцинацію Астразенекою. До того, каже жінка її не показували. Однак, що робити далі Наталія Яцкевич не знає. Попереду - друга доза, однак проводити експерименти на собі вона не бажає.

Координаторка з вакцинації на Рівненщині каже про цей випадок їм вже відомо. Та переконує, жінку все ж щепили Астрозенекою.

Натомість Наталія Яцкевич звернулась до поліції. Написали дві заяви: в першій поскаржилась на халатність медиків, у другій на працівників поліції, які не склали протокол, коли вона вперше викликала поліцію. Нині заяви жінки ще не внесені в Єдиний реєстр досудових розслідувань.

Нині жінка переконує, її найбільшою помилкою було, що вона не подивилась на флакон вакцини перед введенням. Та закликає усіх перевіряти це особисто, від моменту підписання згоди до проведення імунізації.

Тож чи наважиться на другу дозу, після такого, жінка, яка загалом підтримує вакцинацію, вже не знає. 

Читайте також: У Рівному відкрили пункт з видачі сертифікатів вакцинації (ВІДЕО)