Усе через ажіотаж, який зараз у медзакладах. Люди чекають у чергах до сімейного лікаря, аби отримати сертифікат. А медики, через велику кількість бажаючих і хворих, не встигають все робити водночас. Тому ситуацію спростили. Де зараз можна отримати ковід-сертифікат, розкаже Яна Євтушок.

Черги та ажіотаж у медзакладах. З настанням нових карантинних обмежень у червоній зоні, люди масово почали вакцинуватися. У зв'язку з цим, лікарні стали переповнені чергами. А бажаючих отримати ковід-сертифікат щодня більшає.

Задля розвантаження медзакладів у Рівному на вулиці Короленка, 1 відкрили пункт допомоги з видачі сертифікатів вакцинації. Тимчасово, він працюватиме на місці ЦНАПу. Відтак, фахівці допомагатимуть вакцинованим генерувати та роздруковувати сертифікати про щеплення з QR-кодом в Дії. Дана послуга безкоштовна.

Спеціалісти пункту генеруватимуть сертифікат в елекронну форму. Втім, за потреби його також можуть роздрукувати та видати в паперовому вигляді.

До слова, технічні проблеми з генеруванням нині виникають у багатьох щеплених людей, кажуть чиновники. Усе через неправильно внесені дані в медичній системі, або ж переважно це люди похилого віку, котрі не користуються смартфоном.

Нині, такі пункти вже діють у Клеванському ЦНАПі, в бібліотеках територіальних громад, де існує проект "Цифра в кишені". До слова, пункт з видачі ковідних сертифікатів у Рівному працюватиме щодня з 10 ранку до 21 години вечора. 

Читайте також: Скільки працівників шкіл Рівненщини відсторонили від роботи через відмову вакцинуватися?