Про інцидент у соціальній мережі Фейсбук написав Юрій Ойцюсь, який є керівником клубу історичної реконструкції "Оствиця", що знаходиться на Басовому Куті.

 Оствиця вдячність, можливо хтось бачив, хто це зробив, будемо вдячні за інформацію - написав у Фейсбук Юрій Ойцюсь. 

В коментарях під цим дописом люди радили встановити камери відеоспостереження, аби такого в майбутньому не відбулося знову. А дехто пропонував оголосити збір допомоги, щоб усе зруйноване відновити. 

До слова, піч вандали зруйнували уже вдруге. Перший раз це трапилося 20 квітня цього року. Тоді її ще вдалося реконструювати, зазначає Юрій Ойцюсь. Але те, що зробили з нею 8 листопада - реконструкції уже не підлягає. 

Крім того, на Оствиці хулігани покидали колоди у воду, засмітили туалет та викинули в кущі фішки, які обмежують заїзд автомобілів на територію.

Про подію Юрій Ойцюсь сповістив правоохоронців. Знову будувати піч на Оствиці будуть уже весною. Наразі збирають кошти аби встановити камери відеонагляду. 

Нагадаємо, глиняна саморобна піч слугувала для випікання та готування різноманітних страв на фестивалях, а також у ній варили каву на піску.

Читайте також: Місяць без опалення: в одному із дитсадків на Рівненщині досі холодні батареї