На гарячу лінію телеканалу "Рівне 1" звернулася бабуся двох внуків, які відвідують дитячий садок у селі Вересневе, що поблизу Рівного. Жінка зазначила, що опалення у будівлі садка немає з початку опалювального сезону. Через що своїх дітей в дитячий заклад не водить уже близько місяця.

До слова, Вересневий КДНЗ "Росинка" відвідує 45 дітей двох різновікових груп. І наразі приміщення, де вони знаходяться, опалюються електричними обігрівачами. 

Жінка також зазначила, що керівництво садка робить усе можливе, аби в групах знову стало тепло.

Але вони самі стали заручниками ситуації, в якій опинилися. 

Голова Великоомелянської територіальної громади Алла Карпюк, в свою чергу зазначила, що з подібною проблемою стикнувся не лише дитячий садок села Вересневе. 

В дитячому садку у селі Грушвиця, що входить до Великоомелянської територіальної громади, опалення також немає. Попри це, температура повітря як і в цьому садку, так і в садку села Вересневе становить 19 градусів. Адже керівництво дитячих закладів користується електроопаленням. Більше пощастило дитсадкам та школам Великої Омеляни, адже там користуються твердопаливними котлами. 

Алла Карпюк додала, незабаром тепло в садках має з`явитися. Це обіцяють в компанії, яка має здійснювати постачання газу в громаду. Пакет необхідних документів туди надіслали на розгляд ще 26 жовтня.  Сталося це так пізно через підняття цін на газове опалення. І громада чекала поки ціна на нього стабілізується. 

 Читайте також: У Рівному покращуватимуть бізнес-клімат міста