У Здолбунівській районній лікарні встановлять кисневу станцію. Кошти на це вже виділила держава. Нині кисень для хворих на коронавірус зберігається у кисневому резервуарі. Чи вистачає його для усіх пацієнтів та чи є потреба збільшувати ліжко місця у медзакладі - далі у сюжеті.

У Здолбунівській міській лікарні нині лікується 117 пацієнтів з коронавірусом. Більшість з них потребує кисневої підтримки. Кисень сюди привозять зі Львова, з Березного та Рівнеазоту. Однак, як каже директор Здолбунівської лікарні Юрій Висоцький цього не достатньо, тож новині про встановлення станції зраділи.

Коли медики бачать, що кисню може не вистачити - чиновники шукають усі варіанти, щоб пацієнти не залишились без основного.

Координаторка вакцинації в області Олена Гандзюк каже, таке стрімке зростання кількості хворих через новий агресивний штам коронавірусу.

Нині у здолбунівській лікарні не лише місцеві, чимало хворих і з обласного центру, району. Хворих з легким перебігом ковіду наразі у лікарні не має.

Наразі ситуація не критична, але лікарі вкотре нагадують жителям області про єдиний дієвий спосіб захистити від важкого перебігу себе -вакцинуватися.

Читайте також: У Рівному не вистачає кисню для розгортання додаткових ковідних ліжок у лікарнях