Про це під час брифінгу повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк. Через зростання кількості хворих на коронавірус, очільник Рівного публічно звернувся до керівництва рівненської області з проханням розгорнути додаткові місця в обласних медзакладах і подбати про своєчасне забезпечення киснем пацієнтів. Що ж говорить керівництво області розповість Павло Невесенко.

У Рівному зростає динаміка захворюваності на COVID-19, відтак у пікові періоди у медзакладах може не вистачити кисню, говорять медики. Олександр Третяк розповідає, міська влада неодноразово зверталась до обласної, щоб ті розгорнули місця з киснем в закладах обласного підпорядкування, що знаходяться у Рівному. Серед таких обласна лікарня, так звана чорнобильська лікарня та тубдиспансер.

Заступник міського голови Рівного Юрій Поліщук додає киснегенеруюча станція, що є у місті допомагає вийти з складного положення. Втім динаміка захворюваності постійно зростає, тому й може не вистачити кисню у міських медзакладах. Також Юрій Поліщук розповів що кисневі резервуари є у міській лікарні та лікарні №2.

У центральній міськлікарні з 5 листопада розгортають 30 додаткових ковід-ліжок, розповів заступник головного лікаря центральної міської лікарні Ігор Дундюк. Для цього перепрофільовують відділення неврології, де встановлять кисневі концентратори.

Постачати кисень до лікарень Рівного може і підприємство Рівнеазот. Втім тут є дуже вагомий нюанс розповідає ігор Дундюк.

Голова Рівненської ОДА закликає у вирішенні цих проблем міській владі звертатись в обласний департамент ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ ТА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я НАСЕЛЕННЯ. Розповідає на сьогодні з держбюджету виділили 30 мільйонів гривень для боротьби з ковідом на Рівненщині. Додає лише цього року для міської лікарні видали 78 кисневих концентраторів. Що ж до відкриття нових ковідних ліжок, то в області додадуть ще 170.

У Рівненській ОДА повідомили, що ще у восьми лікарнях Рівненщини облаштують кисневі станції. У цей список увійшли Дубенська, Костопільська, Сарненська, Здолбунівська, Клеванська, Дубровицька, а також обласна доросла та дитяча лікарня.

Читайте також: На Рівненщині за добу виявили понад 1000 нових випадків COVID-19