Осінні клопоти. У Рівному мешканці будинків на вулиці Олени Теліги скаржаться на комунальників, мовляв, останні не поспішають прибирати опале листя. І така картина не лише на цій вулиці. Як вирішити проблему та хто має прибирати листву - дивіться у наступному сюжеті.

Пані Надія щодня прибирає прибудинкову територію на вулиці Олени Теліги, 49. Навпроти неї знаходиться ділянка, що підпорядковується Тресту зеленого господарства. Жінка жаліється, каже тут ніхто не вивозить опале листя.

Така проблема існує ще з минулого року. Невдоволені занедбаною територією й інші мешканці будинку. Переконані, місцевій владі діла до цього ніякого немає.

У свою чергу, у Тресті зеленого господарства підтвердили, що ця ділянка їхня. На місце приїхав майстер бригади озелення. Пояснює, працює згідно з графіком.

Комунальники чистять вулиці одну за одною. Тож майстер каже, наступною буде ця ділянка. Листя пообіцяли прибрати вже завтра до обіду.

Комунальники збирають опале листя щодня, кажуть, ледь встигають його вивозити. Гірше, коли люди, не дочекавшись комунальників, починають самотужки позбавлятися від нього. З початку року рятувальники ліквідували понад 150 пожеж на відкритих територіях та у природних екосистемах. Частина з них виникає через спалювання листя.

До слова, міський полігон у Рівному безкоштовно приймає опале листя для подальшого компостування. Таку альтернативу запровадили комунальники. Бо не мають права його палити. Тож вже зараз ОСББ та управляючі компанії можуть домовлятись з перевізниками про вивіз органіки на станцію або на полігон. Така послуга є безоплатною. 

Читайте також: 20 років холодно: жителі одного з рівненських будинків скаржаться на ледь теплі батареї