Чи дотримуються заклади у Рівному карантинних обмежень "червоної" зони? Це перевіряли особисто головний поліцейський області Олексій Камишанський та голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль. Вони провели рейд по трьом установам. Чи були виявлені правопорушення і чи вірити людям на слово щодо наявності сертифікатів вакцинації - знає Павло Невесенко.

Олексій Камишанський та Віталій Коваль зустрічаються біля одного з готелів міста, аби перевірити, чи дотримуються там карантинних обмежень. На рецепції працівниця закладу пані Лариса розповідає, усі клієнти готелю мають відповідні документи від ПЛР-тестів до сертифікатів вакцинації. Тільки от, аби перевірити це, поліцейські мають чергувати біля готелю. Сьогодні цього ніхто не робив.

Що ж до працівників закладу, наголошує, ті, хто не мають сертифікатів чи тестів не виходять на роботу. На запитання головного поліцейського області відповіла запитанням.

Наступний заклад пивна ресторація у Рівному. Тут також розповідають, що не пускають клієнтів без необхідних документів. Потому поліцейські перевіряють, чи усі працівники закладу вакциновані. І виявляється, що в одного з офіціантів ПЛР-тест може бути підробленим.

Хлопець розповідає вчора зробив ПЛР-тест, а вакцинувався сьогодні. Відтак це просто може бути якась технічна помилка.

У поліції відкриють кримінальне провадження, аби встановити, чи, дійсно, тест підроблений, чи ні.

Далі усі прямують до кінотеатру. Відвідувачів наразі немає. Працівники розповідають з моменту запровадження на Рівненщині "червоної" зони відвідуваність зменшилася. Працівники кінотеатру усі вакциновані, або ж мають ПЛР-тест.

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль розповідає, дотримання обмежень "червоної" зони є обов'язковим для всіх, адже нині мова йде про людські життя. Додає, область пішла на поступки підприємцям, аби ті могли працювати. Останні у свою чергу теж мають дотримуватися усіх відповідних правил.

З моменту запровадженння у Рівному "червоної" зони поліцейські виявили близько тисячі порушень карантинних вимог. Нині у місті створено близько 60-ти груп, які перевіряють заклади. Головний поліцейський області Олексій Камишанський не радить людям купувати сертифікати про вакцинацію, бо це не лише у майбутньому може зашкодити здоров'ю, а й нестиме за собою кримінальну відповідальність.

Вже без об'єктивів камер поліцейські зафіксували ще три порушення. Перевірки триватимуть і надалі.

Читайте також: З понеділка невакцинованих педагогів та держслужбовців Рівненщини відсторонюватимуть від роботи