Фото ілюстративне
З 8 листопада в Україні набуде чинності наказ МОЗ про відсторонення від роботи невакцинованих педагогів та держслужбовців. До того ж, в умовах «червоної» зони, у якій нині перебуває Рівне та область, у школах можуть викладати лише ті вчителі, які пройшли повний курс вакцинації, тобто мають 2 дози щеплення проти COVID-19. Це стосується і дистанційного навчання.

Нині в області з 28 тисяч 880 освітян невакциновані 12,63%. А хто замінятиме вчителів, які не встигнуть або не планують робити щеплення проти коронавірусу – розповів голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль під час чергового брифінгу.

При дефіциті кадрів директори шкіл залучатимуть працівників із кадрового резерву – це випускники вишів, це вчителі-пенсіонери і вчителі-сумісники.

Зокрема, очільник області додав, що серед вчителів, які ще не отримали щеплення проти коронавірусу, є такі, що мають поважні причини – або щойно перехворіли, або якісь інші медичні протипоказання.

"Але в загальному спільнота освітян провакцинувалася досить непогано. Зокрема цифра 1800 щеплених освітян лише минулого тижня говорить про те, що динаміка ще є, і що цю цифру ми піднімемо до максимально можливої", - додав Віталій Коваль.

Читайте також: Відзавтра у Зарічному учні початкових класів повертаються за шкільні парти