Ринки працюють. Попри нові обмеження торгівля на продовольчих і непродовольчих ринках триває. Нагадаємо, заборонили працювати ярмаркам, а відвідувачі непродовольчих торгових точок повинні мати сертифікат про вакцинацію або ж негативний ПЛР-тест. Більше про роботу ринків у Рівному - далі у сюжеті.

Понад тиждень Рівненщина у "червоній" зоні. Для ринків вступили в дію нові правила торгівлі. Ось тут, де раніше був ярмарок, тепер червона стрічка та пусті прилавки. Поруч поодинокі продавці продукції із села. Торгують на землі. Ця пані відмовилася називати ім'я. Каже, приїжджає сюди із сусідньої Хмельницької області, а саме з Шепетівки, електричкою.

Жінка показує нам свою довідку, каже вакцинація їй протипоказана. Додає, що тут стоїть, аби хоч якось заробити на хліб.

Таких як ця продавчиня тут ще декілька. Кажуть, пішли б в середину ринку. Але там місця немає. До слова, центральний ринок зараз працює. У зв'язку з посиленням карантинних обмежень тут закрили деякі ворота. На вході бачимо охоронника.

На території ринку трохи менше відвідувачів, ніж зазвичай, як розповідають продавці. Побачивши знімальну групу, усі поспіхом одягають маски. У критому ринку говорять, все що змінилося: обслуговують лише покупців у масках, пропонують їм антисептики і самі дотримуються маскового режиму. Раніше тут були натягнуті захисні плівки. Зараз більшість із них кудись зникли.

Для ринків зберігаються всі обмеження, які раніше були: масковий режим, облаштовані входи та виходи, температурний скринінг, дотримання соціальної дистанції. Йдеться про продовольчі ринки.

Ринок "Дикий". На вході табличка "Відвідування зони непродовольчих товарів - за наявності ковід-сертифікату або негативного ПЛР-тесту".

Ідемо, куди послав охоронник. В адміністрацію. Керівниця ринку каже, наявність масок у відвідувачів та працівників ринку - контролюють. Вранці продавцям вимірюють температуру. Щодо сертифікатів, каже пані Олена, перевіряти їх права не мають.

Читайте також: Невакцинованим у маршрутки - зась: відсьогодні на Рівненщині почали діяти нові карантинні обмеження (ВІДЕО)