Невакцинованим у маршрутки - зась. Відсьогодні на Рівненщині почали діяти нові карантинні обмеження. Відтак, пасажири, які не мають при собі ковідних сертифікатів або ж негативного ПЛР-тесту, їхати у внутрішньообласному транспорті не можуть. Усе через суттєве погіршення епідситуації в регіоні. Як на це реагують пасажири - дивіться у наступному сюжеті.

Пан Микола ще з самого ранку чекає свій автобус на зупинці поблизу села Лідаво. Чоловік хоче поїхати в місто до лікаря. Втім каже, маршрутки їздять рідко, або взагалі проїджають повз не зупиняючись.

Про нові карантинні обмеження чоловік чув. Напередодні вакцинувався. Однак, сертифікат про щеплення ще не отримав. Тож, якщо в маршрутку не пустять, до міста добиратиметься на своїх двох.

Цього разу пану Миколі пощастило. У попутньому напрямку їхав його родич власною автівкою. Тож підібрав втомленого від очікувань маршрутки чоловіка.

Мешканці сусідніх сіл про нововведення чули. Кажуть, до них готові.

На Рівненській автостанції ситуація дещо інша. Люди або ще не встигли вакцинуватися, або не мають бажання. Пан Михайло сьогодні їде додому у Костопіль. Паспорт вакцинації поки не має. Тож у разі чого, якось викручуватиметься з ситуації.

Відтак, пасажири, які не мають при собі ковідних сертифікатів або ж свіжого негативного ПЛР-тесту, їхати у внутрішньообласному транспорті не можуть. Усе через через суттєве погіршення епідситуації в регіоні. Здебільшого, люди щодо цього проінформовані. Незадоволені лише тим, що в обласному центрі таких обмежень не ввели.

Відповідно перевізники жаліються, що через такі умови перевезення їхня робота стане збитковою. Оскільки, станом на ранок, пасажирів поменшало на 70%.

До слова, уся відповідальність за порушення карантинних обмежень проїзду лежить на пасажирах. Зазначимо, заборона не поширюється на перевезенні осіб, які не досягли 18 років. Нові правила діють вже відсьогодні, 2 листопада, і так триватиме допоки Рівненщина перебуватиме у «червоній» зоні. 

Читайте також: Рівненські школярі випробували на собі силу чотирилапих поліцейських (ВІДЕО)