Чотирилапі поліцейські. Вони виявляють заборонені предмети, затримують злочинців, розшукують безвісти зниклих людей. На Рівненщині є 20 таких собак. З початку року вони допомогли розкрити понад 500 злочинів. З особливою професією поліцейських-кінологів прийшли познайомитися рівненські школярі, які у майбутньому мріють стати правоохоронцями. Як це було - далі у сюжеті.

Андрію шістнадцять. Хлопець мріє стати правоохоронцем. Нині він учасник проєкту "Корпус майбутніх поліцейських", саме тому отримав можливість випробувати на собі силу та спритність чотирилапого поліцейського. Усе, звісно під пильним під пильним наглядом інструктора.

Сміливців, які спробували попрацювати із службовими собаками вистачало. Інструктори, які є досвідченими кінологами розповіли - до підготовки чотирилапих потрібно ставитись відповідально, як правило це займає близько року.

Учасників програми два десятка, усі вони хочуть пов'язати себе з охороною правопорядку.Діти з цікавістю дивилися та слухали, а потім мали змогу отримати відповіді на усі запитання, які їх цікавили.

Все відбувалось в кінологічному центрі головного управління національної поліції. Тут працюють з собаками, які в подальшому виявляють заборонені предмети, затримують злочинців та займаються розшуком безвісти зниклих. Старший кінолог Михайло Рубель розповів, вирішив займатись цією справою відразу як закінчив школу. Каже, таких спеціалістів у нашій області одиниці. Тому існує потреба у нових кадрах.

Як правило, собак сюди приводять господарі, коли приходять працювати до центру. На службі вони проводять близько 8 років, а далі ідуть на заслужену пенсію.

Читайте також: Завдяки державній субвенції на Рівненщині до інтернету підключать перші села