Футбол і патріотизм. У Смизі Дубенського району відбулася юнацька футбольно-футзальна ліга "Я патріот". Два дні поспіль шість команд визначали сильнішого серед 13-річних дітей. Хто здобув перемогу та про основні футбольні баталії - розповість Павло Невесенко.

На дитячому турнірі з футболу серед 13-річних юнаків у Смизі команди грали у два етапи: груповий та стикові ігри. 6 команд визначали найсильнішу. За підсумком групових ігор до півфіналів вийшли 4 команди. У першому зустрілися колективи зі Здолбунова та Дубна. У підсумку з рахунком 2:0 перемогли здолбунівчани.

Іншу півфінальну пару склали команди "Верес" та Березне. Це була гра рівних команд. Впродовж всього матчу боротьба точилася на кожному клаптику поля. У запеклому протистоянні сильнішими виявились "вересівці". Вони здолали суперників з мінімальною перевагою - 2:1. Гравці ж Березного розповідають про причини своєї поразки у півфіналі.

А далі розпочалися найцікавіші матчі. У боротьбі за бронзові нагороди на полі змагалися команди Дубна та Березного. В основний час команди так і не змогли виявити сильнішого зігравши внічию - 2:2. А у серії післяматчевих пенальті точнішими були гравці Березного - 3:4.

Наставник березнівчан загалом задоволений виступом своїх підопічних на турнірі.

Тієї ж думки і батьки бронзових призерів турніру.

А фінальний матч був таким, як і належить його сатусу. Команда "Верес" протистояла своїм одноліткам зі Здолбунова. Гравці грали на рівних увесь матч, хоча на останніх хвилинах ближчими до перемоги були здолбунівчани. Як і в матчі за третє місце, основний час не виявив сильнішого - 0:0. У післяматчевій лотереї 11-метрові влучніше пробили рівняни - 3:1.

І гравці, і тренер не приховують емоцій від перемоги над принциповим суперниким, адже раніше дуже часто програвали здолбунівчанам.

По завершенню організатори нагородили і кращих гравців турніру. Звання MVP-змагань отримав Вадим Самков - голкіпер команди "Верес". Він відбив три пенальті у фінальній грі.

Рівненщина стала першою областю в Україні, де обласні Асоціації футболу та футзалу створили Дитячо-юнацьку футбольно-футзальну лігу. Попереду має відбутись фінальний етап серед команд вікової категорії U15. Він відбудеться 4-5 листопада у Дубні та Смизі.

Нагадаємо, подібний дитячий турнір проводили, щоправда всеукраїнського рівня. Проводив 25-26 вересня благодійний фонд Ігоря Палиці "Тільки разом". Тоді до Луцька зїхалися команди з 22 областей України. Рівненщину на цих змаганнях представляла команда ДЮСШ "Костопіль".

Читайте також: Відзавтра у Зарічному учні початкових класів повертаються за шкільні парти