Тариф на тепло у Рівному не зросте. Рішенням виконкому ціну на тепло лишили минулорічну. Однак така ціна не є економічно обґрунтованою, тому її необхідно буде покривати за рахунок місцевого бюджету та державних субвенцій. Про яку суму йдеться та які існують ризики - дивіться далі у сюжеті.

У тарифному питанні поставлено крапку. Сьогодні міськвиконком прийняв рішення застосувати тариф на тепло у розмірі 1 913 гривень та 16 копійок за гігакалорію. Саме на такій ціні наполягало державне та обласне керівництво, аби дотриматись умов тарифного меморандуму та не піднімати ціни по усій Україні вцілому. Попри те, що підтримали таку ініціативу 17 членів виконкому, думки присутніх у залі розділились.

От тільки на практиці такий тариф не є економічно обгрунтованим.Тому доведеться шукати механізми компенсації. Для "Рівнетеплоенерго" ця сума має скласти понад 200 мільйонів гривень. Сума, яку фактично можна прирівняти до бюджету розвитку міста.

У залі лунали обвинувачення в сторону уряду, мовляв, провалили закупівлю газу, перекинули усю відповідальність на місцеве самоврядування та не розробили ефективних механізмів, які дозволили б покрити різницю. Яка поки що - лягає на плечі бюджету міста.

Щоправда, механізми компенсації таки є. Для цього уряд зарезервував 30 мільярдів гривень з дердбюджету, збільшив часту податку на доходи фізичних осіб, які лишиться в місцевому кошторисі та спрямували 13 з половиною відсотків надходжень з акцизу на пальне. В разі якщо центральні органи влади - не виконають своїх зобов'язань - виконком лишає за собою можливість знову переглянути вже затверджену ціну на тепло.

Читайте також: Подробиці травмування чоловіка на стадіоні "Авангард" у Рівному (ВІДЕО)