У Рівному деякі медзаклади, де лікують хворих на коронавірус, заповнені на 100 відсотків. Хворі потребують постійної подачі кисню. Як справляються медики, розповість Анастасія Ковальчук.

Міська лікарня №2. Медичний заклад нині на 100% завантажений хворими на коронавірус. Госпіталізовано 66 пацієнтів і більше прийняти тут наврядчи зможуть. Це лікарня другої хвилі, де почали приймати пацієнтів з ковідом 18 жовтня. Хворі переважно з Рівного та Квасилова.

Четверо людей перебувають в реанімації другої міської лікарні. А це морг поблизу медичного закладу. Протягом години до нього під'їхало кілька швидких. Як виявилося, тепер сюди привозять і померлих з центральної міської лікарні. Там, за словами, Олександра Шегери - ремонт. Хоча, летальні випадки коронавірусу продовжують реєструвати. За минулу добу, у Рівному ковід забрав життя п'ятьох жителів. В області від коронавірусної інфекції померли 18-ро людей. До слова, більшість госпіталізованих хворих потребують безперебійної подачі кисню. Його для рівненських лікарень постачають із інших міст. Як зазначив міський голова Рівного, нині є проблеми із подачею кисню у деяких медичних закладах.

Більшість закладів області отримують кисень із Львівського хімічного заводу. В облжержадміністрації кажуть, питання забезпечення лікарень киснем моніторять щодня. Слова міського голови - спростовують.

Щодо на 100% заповненої другої міської лікарні - тут кисню вистачає для кожного пацієнта. Хоча, за словами очільника закладу, нині ситуація вкрай складна. У порівнянні з минулим роком почали хворіти молодші люди, перебіг коронавірусної інфекції тепер набагато складніший. Нові хвилі і стрімке зростання захворюваності очікують і в наступному році.

Медики вкотре наголошують, вакцинація - єдиний спосіб подолати пандемію.

Читайте також: Як у Рівному поліцейські ловили водіїв міжобласного сполучення, які перевозили людей без ковід-сертифікатів? (ВІДЕО)