Без вакцини далеко не заїдеш. У Рівному поліцейські разом з працівниками «Укртрансбезпеки» зупиняють автобуси та маршрутки, які їдуть в іншу область. Як водії, так і пасажири повинні мати сертифікати про щеплення, ПЛР-тест або довідку про нещодавнє одужання від ковід. У протилежному випадку - штраф. Хто його платитиме і як до таких перевірок ставляться люди, дивіться у сюжеті Юрія Чорнобривця.

Немає ковідного сертифікату, ПЛР-тесту або довідку, яка підтверджує нещодавнє одужання від коронавірусу в іншу область зась. Такі правила почали діяти з 21 жовтня. У Рівному патрульна поліція разом з працівниками "Укртрансбезпеки" зупиняли автобуси, які здійснюють міжобласні та міжнародні перевезення. Перевіряли наявність документів у пасажирів, які підтверджують отримання повного курсу вакцинації, однієї дози вакцини, або довідку про недавнє перенесення хвороби.

Водії кажуть, що як тільки постанова вступила в силу, одразу почалися перевірки.

В одній із маршруток поліцейські виявили пасажира, який не мав відповідних документів. Копи поцікавилися у водія, який такий громадянин взагалі міг сісти в маршрутку. Патрульні відібрали пояснення у пасажира, як так сталося, що він їхав з іншої області не маючи при собі жодних ковідних документів. Чоловік додав, що не знав про нову постанову, тому залишив тест вдома. В інших пасажирів з документами було все гаразд. Але загалом люди по-різному реагують на такі нововведення.

Люди на автомобілях зупинялись. Спостерігали за перевіркою маршруток. Деякі не боялись говорити і були категоричні.

У підсумку поліцейські пояснили скільки буде коштувати перевізникам ігнорування нових правил перевезення.

У Рівненській області з 21 жовтня таких порушень зафіксовано як мінімум 8. І це тільки по автошляхах міжобласного значення. Сама ж постанова поширюється на подорожі автобусами, залізницею та авіалініями. 

Читайте також: Рівненщина в "помаранчевій" зоні: підсумки засідання обласної комісії ТЕБ і НС