Це незадовільний показник, а тому є високий ризик розповсюдження інфекції. Робота в цьому напрямку триває.

Загалом на Рівненщині 45% дітей не вакциновані від поліомієліту відповідно до календаря щеплень. Це – небезпечна ситуація. Про це сьогодні наголосили під час онлайн-брифінгу Рівненської ОДА.

У Великій Омеляні переконувати батьків щеплювати своїх дітей від поліомієліту приїжджали також обласні спеціалісти Рівнеського центру контролю та профілактики хвороб. Спілкуючись з людьми, прагнули змінити їх погляди на вакцинацію.

Нагадаємо, у селі паралізувало півторарічну дівчинку, вона перестала ходити. Родина багатодітна. У сім'ї 10 дітей. Всі нещеплені. Вірус знайшли ще у шістьох, але він поки ніяк не проявився. У регіоні оголосили надзвичайну ситуацію. В області розпочали вакцинувати усіх дітей до 5 років від поліо.

До слова, вакцина від поліомієліту є однією з найменш реактогенних вакцин. Всесвітньо відомі її виробники – Франція та Бельгія. Вакцину виготовляють для європейських країн, жодних негативних реакцій від неї зафіксовано не було. Так звані бустерні дози вакцини від поліомієліту випробувані багаторічним досвідом та є абсолютно безпечними для здоров’я дітей.

Читайте також: Через недостатній рівень вакцинації освітян учні 85 шкіл Рівненщини вчаться дистанційно