З Рівненської обласної лікарні викрали мідну трубку, яка постачала кисень в операційні. Трапилося це вчора у хірургічному відділенні закладу. На щастя, у той день пацієнтів, які б потребували термінових операцій, не було. Інакше наслідки могли б бути трагічними. Як у лікарні планують убезпечитись від подібних інцидентів та чи спіймали крадія, дізнавалась наша Ольга Данілюк.

А їх у хірургічному відділенні Рівненської обласної лікарні, де усе й трапилося, три.

І це ще добре, кажуть у лікарні, що крадіжку здійснили не тієї труби, яка подавала кисень хворим на ковід. Хоча і не менш трагічно усе могло завершитись, якби на операційному столі в той момент знаходився пацієнт.

Тож працівники кисневої станції придбали нову мідну трубку, успішно її встановили на місце викраденої. І уже через 3 години кисень в операційні знову почав надходити. Наразі ж там мізкують, як вберегти лікарню від чергових крадіжок.

Планують такі роботи розпочати уже з понеділка. Хоча й головний енергетик обласної лікарні вважає, що це не практично.

Втім, іншого виходу у них немає. Оскільки територія обласної лікарні чимала, а відеокамер, які б вберегли від подібних інцидентів - не багато. І охоронцям за всім, що відбувається на території закладу, вслідкувати важко.

Про цей випадок у той же день медики сповістили правоохоронців. За скоєне зловмиснику загрожує до шести років позбавлення волі. 

Читайте також: У Рівному на вулиці Київській перевіряли так звані тимчасові споруди (ВІДЕО)