Нагадаємо, у сквері навпроти автовокзалу понад місяць тому почали зводити кіоски. Фахівці провели заміри та оглянули конструкції. Після цього в Управлінні державного архітектурно-будівельного контролю пообіцяли оприлюднити висновки. Докладніше про це - у сюжеті.

Позапланова перевірка. На Київській працюють фахівці Управління державного архітектурно-будівельного контролю. Цієї осені тут на місці скверу розпочалося зведення споруд, що неабияк сколихнуло громадськість. Згодом, через порушення, видані паспорти прив'язки скасували. Проте, зведення кіосків все одно триває. Нині спеціалісти з ДАБК виїхали на об'єкт, аби виміряти загальну довжину об'єкту і отримати більше інформації.

На місці бачимо Зураба Кантарію - депутата міської ради. Він каже, поки будівництво незавершене потрібно зафіксувати, що це фундамент. А наявність фундаменту означає, що це зовсім не тимчасова споруда, відтак і будувати тут підприємець не мав права.

Депутат від фракції "Голос" Святослав Клічук замовив технічне обстеження групи споруд. У висновку йдеться, що споруди не належать до категорії тимчасових. І тут дійсно встановлені фундаменти мілкого закладання. Підприємець, який зводить ці кіоски, також вирішив звернутися до експертів. Вони - стверджують протилежне.

В обох сторін власні різні висновки. Тепер доведеться чекати ще й висновків державного архітектурно-будівельного контролю. Поки нічого конкретного вони сказати не можуть.

Як зазначив Микола Дядюсь , перевірка буде тривати десять робочих днів. Після цього пообіцяли оприлюднити висновки. Проте, ці висновки не гарантують того, що підприємець припинить роботи. Вчора міський голова, на своїй сторінці повідомив таке:

"Власники незаконних споруд навпроти Сільпо сьогодні отримали попередження про демонтаж тимчасових споруд. В акті попередження сказано, що власники повинні самостійно провести демонтаж до 18 жовтня."

Однак, роботи навіть не припиняли. То що вже говорити про демонтаж. Вочевидь, зупинити це будівництво в силах феміда. Однак, поки справа дійде до суду - кіоски можуть вже запрацювати.

Читайте також: У Рівному затвердили нові тарифи на опалення