В порівнянні з минулим роком вартість зросла і для населення, і бюджетних установ та інших організацій. Наскільки більше доведеться платити за тепло - дивіться у сюжеті.

Платити за тепло доведеться більше. На засіданні виконавчого комітету Рівненської міської ради затвердили нові тарифи на опалення. Для населення - це більше двох тисяч гривень за Гігакалорію. В порівнянні з минулим роком вартість зросла на 46%. Аби люди не відчули цю різницю, шукають механізми компенсації.

Ці кошти хочуть накопичити в бюджеті і так компенсувати різниці у вартості опалення для населення. Чи компенсуватимуть із міського бюджету ці гроші, вочевидь, вирішуватиме депутатський корпус. За словами міського голови, для населення затвердили середній тариф, а для бюджетних установ і організацій - один із найнижчих в Україні.

Опалювальний сезон у Рівному стартує 18 жовтня. Трохи раніше тепло увімкнули в деяких медичних закладах попри те, що не зовсім розуміли яким буде новий тариф. В той час, батьки школярів та вихованців дитячих садочків нарікають, що їх діти змушені мерзнути. Про це нам неодноразово повідомляли глядачі. Проте, на думку міського голови вмикати опалення раніше в закладах освіти недоцільно.

Тож з понеділка в оселях рівнян вже повинно з'явитися тепло. Чи сподіватися їлюдям на компенсацію з міського бюджету - поки не зрозуміло. До слова, цього року повноваження з формування тарифу вперше поклали на органи місцевого самоврядування. Як вони впоралися із цим завданням - побачимо.

Читайте також: У Рівному стартує громадський бюджет озеленення