На Рівненщині почали вакцинувати дітей від поліомієліту. Серед них і ті, хто вже отримав планові щеплення. А все через спалах цього небезпечного захворювання. Нагадаємо, у селі неподалік Рівного паралізувало півторарічну дівчинку. У неї діагностували поліомієліт. У родині 10 дітей. Всі нещеплені через відмову батьків. Вірус знайшли ще у шістьох дітей. Надзвичайною ситуацією обласного масштабу визнали цей спалах на Рівненщині і почали вакцинацію. Як вона проходить, бачила Анна Яцук.

Трирічна Євгенія сьогодні вперше отримала щеплення від поліомієліту. Планові не робили, бо хворіли.

У селі Велика Омеляна, що неподалік Рівного сьогодні почали щеплювати дітей до 5 років від поліо. А все через спалах хвороби у селі. Півторарічну дівчинку паралізувало, вона перестала ходити. Родина багатодітна. У сім'ї 10 дітей. Вірус знайшли ще у шістьох, але він поки ніяк не проявився.

Надзвичайною ситуацією обласного масштабу визнали цей спалах. Від сьогодні почали вакцинувати всіх дітей до 5 років у громаді. І навіть тих, хто мав планові щеплення.

У завідувачки амбулаторії сьогодні не замовкає телефон. Пояснює батькам про необхідність вакцинації.

Додає, дехто хворіє, інші відмовляються. У цьому Фапі повинні провакцинувати 96 дітей. Серед них 42 -ва відмовники.

Нещеплених дітей через спалах хвороби, тепер не пускають на навчання у школу. Скільки таких дітей - точну цифру не називають. Тепер вони здобувають знання вдома.

У садочку простіше. Тут 75 вихованців. Завідувачка каже, і раніше не брала у заклад дітей без обов'язкових щеплень. А тепер і поготів.

Хворих дітей у селі не побільшало. Наразі медики проводять бесіди у громаді із відмовниками вакцинації. Кажуть, діти без щеплень - до школи не ходитимуть взагалі.

За три місяці медики планують щепити всіх дітей до 5 років у даній громаді. А їх є 268. Далі щеплення від поліомієліту отримають всі дошкільнята Рівненської області.

Читайте також: На Рівненщині через випадок поліомієліту хочуть вакцинувати усіх дітей до 5-ти років (ВІДЕО)