Руслану Постоловському 70! Ректор РДГУ сьогодні відзначає ювілей. До актової зали зібралися можновладці, педагоги, колеги та студенти останнього, аби привітати іменника. Усе пройшло в найкращих традиціях подібних урочистостей. Побував там і наш Павло Невесенко.

Актова зала РДГУ. Сьогодні тут важко знайти вільне місце. Ще б пак, сьогодні тут вітають головну людину університету - Руслана Постоловського. Для цього підготували двогодинну концертну програму, чимало квітів і гарні лестощі від можновладців.

На таких "гулянках" обов'язково має виступати народний хор, не обійтися і без привітань інших колег ректорів.

Ну а відзнака за розвиток освітньої галузі від влади у ювілей - це, взагалі, класика жанру.

Вітав сьогодні ректора і студентський актив РДГУ. Показували сатирично-хвалебну мініатюру про Руслана Постоловського. Подарували останньому гетьманську булаву. А розбавити святкову атмосферу вирішили ліричною піснею.

До слова, Руслан Постоловський очолює РДГУ з 1999 року. Має чимало регалій, як науковець і, можливо, багато зробив для навчального закладу, який очолює. Втім, у ректора є і інша сторона медалі. Він, вочевидь, не дуже любить відкритість і прозорість свого вишу. До прикладу, у 2017-му році знімальну групу агенції журналістських розслідувань «Четверта влада» та журналіста сайту «ЧаРівне» разом зі студентами вишу виганяли з відкритого засідання Вченої ради РДГУ, мотивуючи це відсутністю акредитації.

Тоді Руслан Постоловський керувався положенням про акредитацію представників ЗМІ. Втім, у законі про інформаціцю вказано, що здійснювати акредитацію працівників ЗМІ можуть суб'єкти владних повноважень. А університет не є суб'єктом владних повноважень, тому він не має повноважень здійснювати акредитацію журналістів. Але тоді у Руслана Постоловського була своя думка.

Схожа ситуація трапилася з нашими колегами з телеканалу "UА: Рівне" у 2020 році. Тоді знімальна група прийшла знімати матеріал про вибори ректора в університеті. Тоді також керувались положенням про акредитацію, але з'явилось воно лише за 8 днів до виборів. Втім, тоді представникам ЗМІ вдалося потрапити на захід. Також до журналістів потрапляли і анонімні скарги на Руслана Постоловського від працівників вишу. Не забутий і секс-скандал з професором Годовським та вимагання хабарів від викладачів. Але не зважаючи на усе це, студенти РДГУ люблять та поважають свого ректора.

Ми ж також приєднуємось до привітань Руслану Постоловському і бажаємо тому бути вічним ректором РДГУ, як його встигли охрестити журналісти.

Читайте також: 16 мільйонів євро інвестицій може "зайти" на Рівненщину від групи албанських компаній (ВІДЕО)