У селі Панталія, що на Дубенщині, місцева жителька Інна Ординат знайшла своє покликання. Жінка упродовж багатьох років вирощує у себе на обійсті хризантеми та продає їх у різні куточки країни.

Наразі у колекції пані Інни два десятки різних сортів. А починалося усе 8 років тому, коли жінка виписала саджанці хризантеми з "Сільського вісника". Так і з'явилась перша маленька оранжерея хризантем.

Про це дубенчанка розповіла в інтерв'ю для блогу "Знай більше". Зокрема, поділилась, що повернувшись із заробітків, просто шукала справу для душі. А оскільки жінка дуже любить квіти, то згодом вирішила їх вирощувати у себе на подвір'ї. 

Чому зупинила свій вибір на хризантемі, пояснює так:

"Зробила свій вибір на користь чудової осінньої королеви - хризантеми. Це дуже ніжна, чудова та захоплююча квітка осені".

І вже упродовж скількох років кожної осені ці квіти радують пані Інну, її рідних та односельчан.

"На даний час у мене є два десятки різних кольорів. Усі вони ранніх, середніх і пізніх сортів. Тому у мене цілу осінь розквітають квіти. Є дуже багато шароподібної мультифлори. Я вже третій рік поєдную по два, три, а то й чотири кольори в один кущ. Це справді дуже красиво. Знаєте, я дуже люблю цю квітку. Я більше скажу... я ними хворію. І коли кепський настрій, то відразу ж іду на город і знову, як то кажуть, жити хочеться. Вони мене надихають, дають сили і бажання радіти життю", - коментує квіткарка.

За словами дубенчанки, її захоплення підтримують син Роман і донечка Віка. Діти всіляко допомагають вирощувати квіти.

"Щоб виростити таку красу, потрібно багато зусиль. Це ж не тільки посадив і вже продаєш. Після посадки, як мінімум два тижні потрібно щоденно підливати квіти. Аж поки вони приймуться. Потім підживити треба разів п'ять і знову підливати хоча б через два дні. Також треба покропити зав'язь, цвіт і до цього всього міжряддя бур'яни прополоти. Роботи біля квітів чимало. Але в цій справі головне - любити квіти і те, що ти робиш", - говорить жінка.

Продавати квіти спочатку було не просто. Однак згодом жінка напрацювала свою базу клієнтів, які і зараз звертаються до неї по саджанці. Хризантеми пані Інни вже прикрашають не лише Дубенщину, а й Львів, Одесу, Запоріжжя, Коломию, Рівне і Луцьк.

Читайте також: "Квітковий килим на городі": на Рівненщині родина виростила плантацію лілій (ВІДЕО)