Кольоровий килим з квітів. На Острожчині багатодітна родина Горбатюків на власному городі виростила справжню плантацію лілій. Квіти ростуть на майже 5 сотках землі. П'янкі аромати розносяться селом, а пишний цвіт радує око господарів. Це не бізнес-проєкт, а шалене захоплення. Лілії не продають, а діляться з односельчанами. З унікальною родиною познайомилась і наша Катерина Савченко.

Це господарче обійстя Анни Горбатюк. Білі, жовті, помаранчеві, рожеві, червоні. Це далеко не увесь перелік кольорів. На цій ділянці висадили лілї два роки тому, вони розрослися і нині займають майже 4 частину усього городу родини. Квіти на подвір'ї і в будинку сім'ї були завжди, втім, не у таких масштабах.

У Анни Горбатюк є надійна опора ось уже 38 років поспіль. Допомагає доглядати за квітами коханий чоловік. Саме він виконує усю важку роботу, бо ж перед висадкою квітів потрібно належним чином підготувати ділянку.

Праця важка та результат вартує зусиль. З самого ранку та вже надвечір квіти особливо радують, аромати надзвичайно п'янкі. І тут неважливі сорти, пані Анна обирає квіти, які їй приносять задоволення. І усе це зовсім не бізнес-проєкт, плодами своєї клопіткої праці діляться з людьми.

Сусіди захоплюються квітковою плантацією, бо ж у селі найчастіше садять городину, а не квітки.

Подружжя Горбатюків особливе. Вони мають 11 дітей та вже 15 онуків. Діти дорослі, половина створила власні сім'ї. Та хтось завжди приїздить до батьків. Любов до квітів, певно, тече у їх жилах.

У спеку квіти швидше відцвітають, бо ж люблять вологу. Радує господарів квітковий килим із середині червня. Окремі сорти цвістимуть аж до серпня за умови гарного догляду.

Анна Горбатюк ще полюбляє троянди, лілії ж обрала за їх п'янкий аромат. Та в цілому, каже жінка, не важливо, яка саме квітка цвістиме на обійсті.

Читайте також: До Рівного завітали три десятки байкерів з Польщі, аби вшанувати спільну історичну пам'ять (ВІДЕО)