Бо зараз вони знаходяться під землею, вже старі і виходять з ладу. А ще доводиться боротись з водіями, які паркують свої автівки на каналізаційних люках, де, власне, і знаходяться гідранти. У той час чиєсь житло знищує вогонь. Анастасія Ковальчук продовжить.

У пожежників кожна секунда на рахунку. Адже від них залежать людські життя. Проте іноді доводиться витрачати чимало часу на пошук води. У Рівному є близько тисячі пожежних гідрантів. Усі вони підземні, тобто розташовані під каналізаційними люками.

На пошук гідрантів і підключення до них рятувальники витрачають близько п'яти хвилин. Однак, часто буває, що прямо на люках паркуються водії. Відтак, автомобілі перекривають доступ до гідрантів. Тоді рятувальники змушені замість гасіння пожежі - займатися пошуком власника авто.

Вихід із ситуації - є. Потрібні наземні гідранти. Їх заблокувати практично неможливо. На таких, вочевидь, і водії фізично вже не зможуть припаркуватися. До того ж, наземні гідранти помітні, зазвичай пофарбовані в червоний колір.

Наявні у місті підземні гідранти встановлювали ще за радянських часів. Частина з них потребує капітального ремонту. Рятувальники вирішили не чекати та взяти ініціативу в свої руки. Владислав Соколов подав проєкт на громадський бюджет. Пропонує встановити більше двох десятків наземних гідрантів у місті. Бюджет проєкту - один мільйон гривень. Таку ідею підтримали вже 1 288 рівнян. Цієї кількості голосів достатньо, аби проєкт переміг і був втілений в життя. Проте, остаточне рішення за Координаційним комітетом громадського бюджету. Вже за тиждень, 11 жовтня, відбудеться засідання, де затвердять результати голосування.

Читайте також: У Рівному водій маршрутки побив нібито п`яного пасажира (ВІДЕО)