"Це Сан-Франциско місто в стилі диско" - ця пісня, мабуть, крутилась у головах багатьох рівнян, коли вони дізналися, що міський голова Рівного Олександр Третяк полетів до США з робочим візитом. Сам очільник міста анонсував цю поїздку, як можливість співпраці та залучення інвестицій у Рівне із США. Як проходить мандрівка Олександра Третяка та чи буде користь для громади Рівного від цього вояжу - дивіться у традиційній рубриці "ТОП-тема тижня".

Він повернеться. За декілька днів Олександр Третяк завершить свою "американську мрію" - робочу поїздку до США. А 22 вересня на її початку у соцмережах він анонсував візит, як можливість для Рівного взаємовигідної співпраці з США. 

Перша зупинка Олександра Третяка місто Федерал Вей і зустріч з його очільником Джим Фереллом. Знову ж таки стандартні слова "співпраця та інвестиції у Рівне".

Потому візит до тамтешнього відділку поліції і приємне здивування міського голови Рівного, бо ж тамтешні поліцейські на службовому авто можуть їздити додому та на роботу. На цей раз Олександр Третяк домовився про обмін досвідом.

Під цим постом рівняни відразу почали кепкувати з Олександра Третяка про рівненські проблеми.

Розширив Олександр Третяк горизонти можливостей для Рівненського бізнесу та його виходи на американський ринок, коли відвідав офіс торгово-промислової палати штату Вашингтон. Та анонсував підписання меморандуму про співпрацю між Рівненською торгово-промисловою палатою та колегами із США. Що цей меморандум дасть для рівненської громади, Олександр Третяк не пояснив.

25 вересня Олександр Третяк опублікував пост, що нацю поїздку з міського бюджету Рівного не витрачено жодної копійки - це особисті гроші. Повіримо нашому меру на слово, як робили це уже не раз.

Потому мер Рівного відвідав і спортивні об'єкти у місті Федерал Вей, зустрівся з різноманітними американськими чиновниками та побував на бізнес-форумі, де отримав нагороду.

Усю поїздку з Олександром Третяком пліч-о-пліч провів голова Рівненської облради та партійний друг останнього Сергій Кондрачук.

І начебто візит до США не несе нічого поганого і піде рівненській громаді на користь, принаймні зі слів самого Олександра Третяка, але поки наш міський голова зустрічається, обмінюється досвідом, підписує різноманітні меморандуми та фотографується, у нашому місті абсолютно немає проблем. Як от з будівництвом на вулиці Київській - начебто воно й незаконне і на останній сесії міськради депутати забов'язали головного архітектора Дмитра Котлярова анулювали паспорти прив'язки тимчасових споруд. Але за словами останнього, тут не все так просто і не факт, що будівництво зупиниться, адже власник кіосків може оскаржити це рішення в суді. Як показує практика і з іншими місцями у Рівному - це цілком можливо. Настрій у головного архітектора явно не бойовий.

І це поодинокі проблеми, які нині є у Рівному. За 2 тижні старт опалювального сезону і цілком можливо, що платити за тепло містянам доведеться вдвічі більше. Звісно, набагато важливіше переймати досвід у США і домовлятися про співпрацю, яка невідомо, чи принесе користь місту. Поки очільник Рівного перебуває за кордоном ГО "Антикорупційний штаб" опублікував рейтинг зарплат міських голів обласних центрів за 8 місяців. В Олександра Третяка ця сума сягнула 611 тисяч 455 гривень. Це не найбільше і не найменше серед очільників міст. Більш цікава цифра про нарахування премій. Тут Олександр Третяк посів почесне третє місце, поклавши до своєї кишені 262 835 гривень. З таким преміюванням не гріх і в США полетіти, ще й на сувеніри лишиться.

Читайте також: Що буде із незаконними кіосками на Київській у Рівному та в Квасилові? (ВІДЕО)