Депутати Рівнеради проголосували за скасування паспортів прив'язки кіосків на Київській. Причина - невідповідність вимогам законодавства. Під час обговорення цього питання згадали і про квасилівські кіоски. До чого тут один із депутатів та чи справді це його споруди - далі у сюжеті.

На сесії Рівнеради знову вирішували, що робити із, так званими, тимчасовими спорудами на Київській. Громадськість забила на сполох, коли розпочалося їх зведення. Однак, роботи не зупинили, а навпаки пришвидшили. Працювали і вночі. Тож тепер на місці скверу металеві конструкції та бетон. Нагадаємо, дозвіл на їх розміщення, у січні цього року, видав тепер уже ексчиновник Андрій Юрков. Підприємець мав би встановити кіоски протягом шести місяців. Проте, почав роботи, коли цей термін сплив.

Управління містобудування та архітектури зобов'язали видати наказ про анулювання паспортів прив'язки.

До слова, під час обговорення цього питання, слово надали і підприємцю, який планував розмістити кіоски на Київській. Але він вирішив поговрити про інші кіоски. У Квасилові. Раніше підприємець заявляв, що їх незаконно встановив депутат від "Голосу" Микола Бляшин. А тепер приніс документи і стверджує, що власниця кіосків Марія Бляшина.

На це підприємцю одразу відповів Микола Бляшин.

Кіоски у Квасилові розмістили у центрі селища, поблизу маркету. На їх місці раніше була парковка для автомобілів. Також тут не дотримані пожежні норми. Проте, є й ще одна підстава для скасування паспортів прив'язки. Така ж як і у Рівному, на Київській. Споруди з'явилися запізно, адже з часу отримання дозволів до початку робіт минуло більше шести місяців. Відтак, депутати підтримали проект рішення про анулювання паспортів прив’язки для кіосків в Квасилові. Однак, це не означає, що найближчим часом згадані тимчасові споруди і в Рівному, і в Квасилові кудись зникнуть. Головний архітектор підсумовує, в обох випадках буде суд.

Читайте також: Двигун від автомобіля, а місце пілота - старе офісне крісло: на Рівненщині чоловік зробив справжній вертоліт (ВІДЕО)