Двигун від автомобіля, а місце пілота - старе офісне крісло. На Рівненщині чоловік своїми руками зробив справжній вертоліт. Той піднімається над землею і летить. Конструктор-аматор кілька років збирав гроші, потім 2 роки разом з батьком майстрував гвинтокрил і нарешті втілив у життя свою дитячу мрію. У селі витвором односельця пишаються, фотографуються біля гвинтокрила. Як зі звичайних запчастин вдалось змайструвати саморобний вертоліт, дивіться далі у сюжеті.

Рівненщина, селище Рафалівка. В одному з дворів на причепі авто стоїть справжній гвинтокрил. Його своїми руками змайстрував слюсар Рівненської атомної електростанції та конструктор-аматор Олександр Войтович.

Працював над вертольотом 2 роки. Тестують його за селищем подалі від людських будинків. Заправляють бензином, а далі – обов’язкова перевірка перед польотом. Коли перевірка закінчена, Олександр запускає двигун, сідає у крісло і ось за уже за мить гвинти крутяться із шаленою швидкістю, а саморобний вертоліт відривається від землі.

Гвинтокрил здіймається невисоко – на 7 метрів. Хоча може вище. Але Олександр ще боїться, бо досвіду керування такими апаратами ніколи не мав. На своєму вертольоті налітав тільки п’ять годин. Але маневрувати в повітрі пілот-аматор уже навчився.

Олександрові 39 років. Літати мріяв з дитинства. Допоміг здійснити мрію - батько. Володимир колишній інженер-механік.

Вертоліт важить 300 кілограмів. Повністю саморобний. Двигун від автомобіля Хонда. Кріплення гвинта – зі звичайного металевого стелажа із супермаркета, а місце пілота – старе офісне крісло. У середньому за годину польоту вертоліт витрачає біля 35 літрів бензину.

У селищі про конструктора-аматора, знають усі. Знімають відео, як вертоліт злітає, фотографуються на фоні.

Олександр радіє, що вдалось втілити свою дитячу мрію у життя. А ще більше, що життя живе недаремно. Щоправда планує свій вертоліт удосконалити. Захистити від дощу, а також зробити більш потужними, аби летіти на великі відстані. 

Читайте також: Міська рада анулювала паспорти прив'язки тимчасових споруд на Київській (ВІДЕО)