За правду чесність і прозорість - саме під таким гаслом цими вихідними зібралися представники політичної партії "За майбутнє" на всеукраїнський форум у Луцьку. На об'єднуючій зустрічі нардепів та представників місцевого самоврядування обговорили актуальні проблеми територіальних громад на місцях. Чи є реформа децентралізації вдалою? Які виклики стоять перед громадами. Якої підтримки чекати від нардепів? Та які ключові завдання варто виконати у майбутньому? Відповіді на ці питання намагалися дати представники усіх рівнів політсили "За майбутнє". Павло Невесенко продовжить.

Масштабний форум про проблеми реформи децентралізації цими вихідними відбувся у Луцьку. Його організувала політична партія "За майбутнє". На заході зібрали народних депутатів, міських голів, очільників місцевих рад, керівників територіальних громад, щоб наживо обговорити успіхи та виклики реформи децентралізації. Лідер партії Ігор Палиця зазначив, що політична сила і далі буде дотримуватися поставленого завдання – власним прикладом показувати людям, як можна змінити громади і, відповідно, змінити країну. Нардеп від Луцька пояснив, що на цьому форумі представники органів місцевого самоврядування мають відкрито говорити про те, в яких питаннях їх повинен підтримати парламент. Та закликав присутніх не мовчати про корупцію як на Волині так і по всій Україні.

А нардеп Ігор Гузь закцентував свою увагу на тому, що партія За майбутнє - це команда децентралізації. Адже політсилі вдалося у парламенті об'єднати 22 мажоритарника і це люди, які обиралися не по партійних списках, а йшли на вибори за підтримки своїх громад. Додає «Децентралізація – це історія успіху, яку усі представники "За майбутнє" мають показати волинянам і всій Україні в цілому.

Ще одни представник команди - народний депутат Степан Івахів згадує, що майбутню реформу децентралізації спочатку сприйняли з недовірою. Але нині вона уже дає свої плюси. Також нардеп додав зараз усі причетні до децентралізації повинні навчитися розподіляти кошти, стимулювати бізнес, аби він сплачував податки.

Говорили на форумі і про держбюджет України на 2022 рік, який нині розглядають у парламенті. Народні депутати наголошують деякі галузі на місцях можуть отримати менші субвенції ніж минулого року. Втім команда за майбутнє буде це виправляти.

Нардеп від Рівненщини Віктор М'ялик приїхав на форум, аби донести проблеми свого регіону. Втім першо чергово політик звертає увагу на освітню галузь та інфраструктуру регіону. Впевнений, зараз варто вкладати кошти у дітей.

Багато цікавої та нової інформації для себе отримав заступник міського голови Вараша Дмитро Стецюк. Впевнений, розвиток кожної громади насамперед залежить від фінансів. Тому керівникам на місцях варто навчитися правильно розприділяти кошти на ту чи іншу галузь.

А керівник обласного осередку партії За майбутнє на Рівненщині Ігор Ясенюк додав політсила і надалі дотримуватися основних принципів - це відстоювання сімейних цінностей та підтримка українських виробників. Втім є й нагальні проблеми на які варто звертати увагу.

На завершення форуму голова політичної партії "За майбутнє" Ігор Палиця підкреслив, сила команди у єдності. Варто вміти слухати і чути один одного, для того аби зрозуміти куди рухатися далі.

Також Ігор Палиця запевнив заявив, аби не втратити довіру людей, тих партійців, хто буде шкодити іміджу партії, братиме хабарі, розтрачуватиме бюджети, зловживатиме владою, виключатимуть з партії і позбавлятимуть мандатів, відповідно до норми про імперативний мандат, яка вступить у силу в жовтні.

Читайте також: У Рівному мешканці багатоповерхівки нарікають на роботу голови ОСББ (ВІДЕО)