272 навчальні заклади в області перебувають на "дистанційці". Хоча станом на 24 вересня їх було 302. Все через недостатню вакцинацію вчителів. У Рівному майже всі учні повернулись за парти. Залишився лише один навчальний заклад, де уроки викладають дистанційно. Ольга Данілюк завітала туди аби дізнатись чому вчителі не вакцинуються.

Це звичайний урок у природничо-математичному ліцеї «Елітар». По різні сторони екрану комп`ютера учні та вчителі змушені знаходитися з 24 вересня.

До якого ще минулого року успішно адаптувалися як самі вчителі так і їхні учні. А контролювати цей процес, директор школи може не виходячи із свого кабінету. Для цього йому потрібно просто зайти у програму та вибрати необхідний клас для перегляду.

А так цей процес виглядає у самому класі. За партами - нікого, а вчитель на своєму робочому місці розповідає навчальний матеріал через веб камеру учням. Продовжуватися таке спілкування у закладі буде доти, доки більше 80% працівників закладу не вакцинуються.

До слова, понад 70% працівників цього закладу - вакциновані. Решта, очікують коли стан їхнього здоров`я дозволить зробити цю процедуру.

Додає, попри злагоджену систему дистанційного навчання, живе спілкування з дітьми воно не замінить. З цим погоджуються і у 2-гій рівненській школі. Тут на онлайн навчання довелося переходити у минулому році. Його результатом лишилися незадоволені як вчителі так і діти. Тож сьогодні тут радіють тому, що навчатися онлайн у цьому році їм не довелося жодного дня.

Додамо, що на самоізоляції через захворювання на коронавірус в НВК №2 знаходяться 2 класи. Але в найближчий час вони планують повернутися за парти. Загалом в Рівному станом на 24 вересня на дистанційному навчанні перебувають 12 класів. В області сьогодні за парти повернулись учні ще 30-ти навчальних закладів, 272-ва перебувають на "дистанційці". 

Читайте також: У Клесові відкрили новий дитячий майданчик