фото ілюстративне
Жительку Квасилова вкусила на вулиці покусала собака.

Про це жінка повідомила в місцевій фейсбук-спільноті.

Куди жалітися? Куди іти? Не перший такий допис на сторінці, але пишу ще раз, до тих зоозахисників. Собак люблю ніколи не дражнила, навіть іноді підгодовувала. Сьогодні рано район п'ятиповерхівок мене вкусила собака, просто за те що я походу не правильно йшла. Я кожен день ходжу там з дітьми, я тепер сама навіть боюся там ходити. Підкажіть куди звертатися, бо ж по новому закону, образиш собаку то можеш получити на горіхи. Як діяти? Собака неадекватна, вона одна кидається, і за нею вся зграя біжить," - пише Оля Бабич.

Напередодні ми звернулися до адвоката, аби дізнатися, як діяти в подібних ситуаціях. Насамперед потрібно зафіксувати все, встановити свідків. Особливо, якщо вас покусала собака з господарями.

Проте, нерідко на людей нападають і безпритульні тварини. В такому випадку, потрібно виключити можливість зараження сказом. Так рекомендує МОЗ.

Якщо є можливість - зверніться до ветеринарної служби з твариною, яка вас вкусила. Там проведуть дослідження цієї тварини. За можливості тварину треба помістити під карантин на 10 днів для нагляду. Профілактичне лікування можна перервати, якщо буде підтверджено, що тварина не заражена сказом. Якщо тварину неможливо знайти та протестувати, необхідно провести повний профілактичний курс профілактичних щеплень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Собаку рівнянина загризла вівчарка: адвокат пояснив, як діяти у таких ситуаціях (ВІДЕО)