Собака напала на рівнянина та його домашнього улюбленця. Вівчарка без хазяїна накинулася на чоловіка, а потім почала гризти і його пса. Винних не знайшли і досі. Більше про цю історію та як діяти в подібних ситуаціях - у сюжеті Анастасії Ковальчук.

 

Одного вечора рівнянин Тарас, як і зазвичай, вийшов гуляти зі своєю собакою Лайлою. На нього накинулася ось ця вівчарка. Вона була без власників. Рівнянин розповідає, почав відбиватися, а тоді злий пес напав і на його домашнього улюбленця. Тарас каже, поліцію не викликав, бо постраждала собака ледве дихала і потрібно було терміново завезти її до ветеринара.

Із численними травмами собаку доставили до ветеринара. На жаль, після нападу вівчарки, врятувати дев'ятирічну Лайлу не вдалося. Та тепер Тарас хвилюється і за своє життя. Адже він міг заразитися сказом. Це вірусна, смертельна інфекція, попередити її можна лише введенням вакцини. В іншому випадку інфікована людина помирає.

Ми звернулися до адвоката, аби дізнатися, як діяти в подібних ситуаціях. Насамперед потрібно зафіксувати все, встановити свідків. Якщо відомо, хто власник собаки, вимагати в нього контактні дані, прізвище та ім'я. Також необхідно звернутися в лікарню, аби було підтвердження того, що травми нанесені внаслідок укусу собаки. Є ще інші важливі нюанси.

У власника можна сміливо вимагати компенсацію. Якщо відмовляється надати її добровільно - звертатися до суду. А ще потрібно наполягти, аби поліцейські склали адміністративний протокол на винних. За статтею 154 про "Порушення правил тримання собак". У ній йдеться про певні правила вигулу домашніх тварин. До прикладу, небезпечних собак потрібно вигулювати лише в наморднику. А за нанесену шкоду майну, тварині чи людині - передбачена ще й адміністративне стягнення.

Читайте також: Великий теніс у Рівному: батьки скаржаться на зруйновані корти у парку Шевченка (ВІДЕО)